Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ateliere dotate cu strunguri cu comandă numerică și echipamente de proiectare pentru elevi, la Cugir. Proiect de revigorare a școlilor profesionale

Publicat

Aproximativ 1.000 de elevi din Alba se vor putea pregăti pentru mai multe meserii din domeniul industrial, căutate pe piața muncii din județ. Acesta este anunțul făcut de vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, care a anunțat că săptămâna viitoare, la sediul OIR POSDRU din Piatra Neamț, va fi semnat proiectul „Oportunități sporite pentru șomeri și persoane aflate în căutarea unui loc de muncă din regiunile Centru și Nord-Vest”. Acest proiect a fost câștigat pe perioada de finanțare 2007-2013, are o perioadă de implementare de 18 luni, o valoare de peste 4 milioane de euro și cu aproximativ 2.000 de beneficiari. Dintre beneficiari, 1.000 sunt din județul Alba (500 din Cugir și 500 din Alba Iulia, Blaj și Aiud).

„Prin acest proiect, la Cugir, la Colegiul „I. D. Lăzărescu” vor fi amenajate ateliere cu strunguri cu comandă numerică și echipamente de proiectare. În acest laboratoare, copiii vor lucra pe aparatura pe care se lucrează la ora actuală la Mercedes. Totodată, elevii vor învăța și partea de proiectare, care de regulă se face în primul an de facultate”, spune Florin Roman.

De asemenea, vor fi amenajate săli de curs, dotate cu calculatoare.

Prin acest proiect vor fi instruiți elevi pentru a putea primi acreditare în 6 meserii din domeniul industriei auto și prelucrătoare a metalelor.

„Acest proiect vine în continuarea a ceea ce se întâmplă la școala profesională germană, adică o revigorare a învățământului profesional din județul Alba.Toți copiii care vor termina aceste școli vor avea un loc de muncă asigurat. Se dorește să avem forță de muncă calificată și foarte bine pregătită. Este foarte important ca oamenii să înțeleagă că acum piața muncii din județul Alba cere meseriași. Le recomand oamenilor să își trimită copiii la școala profesională pentru că vor avea cu siguranță un loc de muncă la terminarea școlii”, a mai spus Florin Roman.

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. petre

    duminică, 30.03.2014 at 10:02

    de cand e Roman asta asa de destept?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax