Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ATENȚIE! A apărut o nouă ”țeapă” prin telefon: Metoda ”Accidentul cu COVID-19”. Cum acționează escrocii și ce sume de bani cer

Publicat

telefon

Clasica țeapă prin metoda ”Accidentul” care a făcut mii de victime în toată țară și chiar în județul Alba, a fost adaptată de escroci în context actual. Mai exact, a apărut metoda ”Accidentul cu COVID-19”. 

Escrocii sună la diferite numere de telefon se dau drept doctori, sau inspectori DSP și le comunică persoanelor pe care le-au apelat că un membru al familiei a fost depisat pozitiv cu noul coronavirus.

Mai mult pentru a fi cât mai convingători și pentru a-i șoca pe cei sunați, escrocii spun că ruda acestora se află într-o stare gravă și timpul este limitat.  

Apoi, sub pretextul costului tratamentului medical, a achiziționării de aparatură medicală necesară vindecării sau chiar a transportului persoanei ”infectate” către unități medicale le solicită diferite sume de bani.

Metoda a fost pusă deja în aplicare la Cluj, unde mai multe persoane au raportat la poliție că au fost apelate și li s-au cerut sume cuprinse între 5.000 și 30.000 de lei.

Deocamdată, spun polițiștii clujeni, persoanele contactate nu au dat curs solicitărilor telefonice și fac apel către cei care ar putea fi sunați să le urmeze exemplul și să nu dea bani persoanelor necunoscute.

Oamenii legii fac cercetări pentru tentativă la infracțiunea de înșelăciune.

Ce spun polițiștii

„În fapt, prin intermediul unor apeluri telefonice, persoanelor li se solicitau diferite sume de bani, în urma depistării positive cu virusul Covid-19 și internării în spital a membrilor de familie. În acest context, sub pretextul costului tratamentului medical, a achiziționării de aparatură medicală necesară vindecării sau a transportului către unitățile medicale, erau solicitate sume între 5.000 și 30.000 de lei”, anunță Poliția Cluj.

Ca o metodă de selectare a victimelor, autorii apelează cu precădere numere din reţeaua de telefonie fixă. Trebuie subliniat că în majoritatea cazurilor infractorii nu au nicio informaţie prealabilă cu privire la victimele lor, acestea fiind contactate absolut întâmplător. Singurul reper pe care autorii se sprijină în acţiunea lor este dat de zona – localitate, cartier, eventual stradă – în care se află locuinţa victimei, întrucât, prin accesul la Internet, pot fi accesate cărţile virtuale de telefon.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax