Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Atenţie la cardurile de cumpărături: Comisioanele percepute de bănci la care trebuie să fie atenți clienții

Publicat


tranzactii bancare cont card POSCardurile de cumpărături nu înseamnă doar rate fără dobândă în anumite magazine. Acestea vin la pachet cu diverse beneficii, printre care reduceri suplimentare pentru produse sau poliţe gratuite de asigurare. Prin aceste metode băncile încearcă să îi fidelizeze pe clienţi, însă nimic nu este cu adevărat gratis. Cardurile de cumpărături au comisioane de administrare, care uneori sunt proporţionale cu numărul de extra-beneficii, iar ratele întârziate au dobânzi penalizatoare.

Cardurile de cumpărături scoase de bănci ca urmare a creșterii consumului au ca avantaj principal posibilitatea de a cumpăra electronice, haine şi alte produse în rate fără dobândă de la marile lanţuri de magazine. Diferenţa dintre carduri este dată de extra-beneficiile pe care le oferă fiecare bancă în parte.

Pentru persoanele care călătoresc mult, există carduri care le oferă posesorilor puncte bonus de fiecare dată când cumpără un bilet de avion. Iar aceste puncte pot fi folosite pentru reduceri la viitoarele zboruri sau chiar pentru bilete gratuite. În plus, unele carduri oferă accesul în săli de aşteptare mai confortabile din aeroporturi şi, pentru fiecare zbor este oferită o asigurare de călătorie gratuită. Însă clienţii trebuie să fie atenţi şi să verifice din timp care sunt companiile aeriene pentru care sunt oferite aceste beneficii.

Cine nu iese atât de des din ţară poate alege un card avantaje în magazinele din ţară. Sistemul de recompense este asemănător. La fiecare tranzacţie sunt adunate puncte bonus care pot fi folosite pentru reduceri. În plus, toate băncile oferă sub o formă sau alta un sistem cash-back prin care o parte din suma cheltuită, în general 1%, se întoarce în contul clientului. Băncile nu dau aceşti bani din buzunarul lor, ci împart de fapt cu clienţii o parte din comisioanele colectate de la comercianţi.

Iar clienţii plătesc la rândul lor comisioane de emitere şi de administrare a cardului de cumpărături. Acestea diferă de la o bancă la alta şi de la un card la altul. Pentru un card standard comisioanele pot ajunge la aproximativ 20 de euro pe an. Suma poate creşte pentru cardurile care au beneficii mai mari sau care sunt însoţite de diverse aplicaţii de gestionare a banilor prin internet banking.

Ca să nu iasă în pierdere, clientul trebuie să estimeze dacă va folosi cardul suficient de des astfel încât extra-beneficiile să depăşească valoarea comisioanelor. În plus, trebuie să fie sigur că va achita ratele la timp. Întârzierile au o dobândă mare şi pot fi însoţite de penalizări substanţiale. În plus, în cazul unei rambursări parţiale, dobânda poate fi calculată la întreaga sumă folosită la cumpărături.

În plus, clienţii trebuie să fie atenţi şi la alte comisioane, precum cel de conversie valutară aplicat de unele bănci atunci când clientul îşi cumpără produse din străinătate. Iar la acest comision se aplică şi cursul de schimb, care nu este întotdeuna avantajos.

Şi, nu în ultimul rând, clientul trebuie să evite folosirea cardului de cumpărături la bancomat. Comisionul de retragere a numeraului este foarte mare şi în unele cazuri este compus atât dintr-o sumă fixă cât şi dintr-un procent.

sursa: digi24.ro


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Spitalul din Ocna Mureș, reabilitat parțial, NU poate trata bolnavi. ISU solicită scenariu de siguranță la foc pe toată clădirea

Publicat

spital

Reabilitarea unui etaj al Spitalului din Ocna Mureș nu poate fi finalizată și dată în folosință din cauza unor interpretări ale legilor care privesc siguranța la incendii. Practic, Spitalul Județean de Urgențe Alba Iulia a reabilitat etajul I al clădirii din Ocna Mureș, dar reprezentanții ISU Alba au refuzat să semneze procesul verbal la finalizarea […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO Sebeșul la ceas aniversar: 775 de ani de atestare documentară a orașului

Publicat

Anul 2020 va fi marcat la Sebeș de aniversarea celor 775 de ani scurși de la prima atestare documentară a orașului, de la prima mențiune scriptică a denumirii orașului, „Malembach” într-un document papal, emis la 22 februarie 1245, în contextul refacerii comunităților transilvănene după distrugerile provocate de Marea Invazie Mongolă (1241-1245). În întâmpinarea acestei aniversări, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Consilierul lui Mircea Hava și secretarul general al AJF, momente de neuitat la urgența spitalului din Alba. Reacții pe Facebook

Publicat

coser

Două postări prin care este exprimată revolta față de modul de lucru de la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Alba. Mihai Coșer, consilierul europarlamentarului Mircea Hava și Mihai Tîra – secretarul general al Asociației Județene de Fotbal au postat pe rețeaua de socializare Facebook ce au pățit când au fost nevoiți să […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noutăți alarmante despre coronavirus: perioada de incubație ar putea fi mai mare

Publicat

Autorităţile din provincia chineză Hubei, unde s-a declanşat epidemia de coronavirus, au raportat că perioada de incubaţie pentru noua tulpină a virusului ar putea fi de până la 27 de zile, potrivit mass-media de stat, citate de DPA, informează Agerpres. Cotidianul Hubei din centrul Chinei a raportat că un bărbat în vârstă de 70 de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate