Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Atenție la escroci! Metoda ”accidentul”, semnalată de cetățeni din Alba Iulia. O femeie, păgubită cu peste 9.500 de euro

Publicat

O tentativă de înșelăciune prin metoda „accidentul” și o faptă consumată au fost înregistrate la Alba Iulia. O persoană a dat curs solicitării escrocilor și a fost păgubită cu 6.500 de euro și 16.000 de lei. Inspectoratul de poliție Județean Alba readuce în atenție recomandările pentru prevenirea acestui tip de înșelăciune.

În după amiaza zilei de sâmbătă, 17 februarie, la Poliția Municipiului Alba Iulia au fost semnalate o tentativă de înșelăciune, prin metoda „accidentul” și o faptă consumată.

Potrivit IPJ Alba, victimele au fost contactate telefonic, de către o persoană necunoscută care, după ce și-a atribuit calitatea de medic, le-au spus că o rudă ar fi fost implicată într-un accident și trebuie să fie supusă unei intervenții chirurgicale, într-o clinică privată, iar aceasta costă 54.000 de lei.

Din nefericire, o femeie de 75 de ani a crezut ce i s-a spus, iar la ușa sa s-a prezentat o persoană care purta o mască chirurgicală, căreia i-a dat suma de 6.500 de euro și 16.000 de lei.

Pentru a evita să deveniți victime ale escrocilor, polițiștii vă recomandă să manifestați prudență în cazul în care primiți un astfel de telefon și să nu dați curs respectivei solicitări, în ciuda reacției emoționale de moment.

Nu trimiteți și nu dați bani unor necunoscuți, în speranța că îi veți ajuta pe cei dragi și nu dați crezare imediat unor „povești” anunțate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială ci sunați la poliție, pe numărul de urgență 112 sau adresați-vă, imediat, celei mai apropiate unități de poliție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax