Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Atenţie la escroci pe drumurile naţionale! Cer bani pentru benzină şi oferă garanţii inele „din aur”. I s-a întâmplat şi unui albaiulian

Publicat

Pe DN1-E81, drumul de la ieşire din Alba Iulia înspre Cluj se practică metoda „am rămas fără benzină, ajutaţi-mă cu nişte bani”. Asta este povestea unui cititor Alba24, care a semnalat, pe drumul spre Cluj, în apropierea fabricii de cărămidă, între Inoc şi Unirea, prezența unor persoane care se dau drept cetăţeni turci şi opresc conducătorii auto în trafic sub pretextul că au rămas fără benzină la maşină.

Cititorul Alba24, domiciliat în Alba Iulia ne-a relatat că doi bărbaţi au acţionat după o metodă pe care unii conducători auto s-ar putea să o cunoască: „am rămas fără benzină, nu mă ajutaţi cu nişte bani, vă dau garanţie nişte ghiuluri care valorează mai mult decât cer”. Maşina lor era parcată pe partea dreaptă, în direcţia Alba – Cluj, în zona fabricii de cărămidă, între Inoc şi Unirea. Conducătorul auto care a avut parte de această ispravă a spus că un bărbat făcea semn cu o sticlă goală, de pe marginea drumului, în ideea că maşina a rămas fără combustibil, iar un alt bărbat se prefăcea că lucrează ceva cu capota ridicată.

S-a oprit să le sară în ajutor celor doi bărbaţi şi, când i-a întrebat ce s-a întâmplat, aceştia i-au povestit, într-o „engleză stâlcită”, după cum ne-a spus cititorul Alba24, că au cardul blocat, au rămas fără bani şi au nevoie de benzină. S-a oferit să le cumpere 5 litri de benzină de la cea mai apropiată pompă, dar au refuzat. Au continuat să spună că au nevoie de bani, iar ca garanţie îi dau trei ghiuluri, a căror valoare este mult mai mare decât contravaloarea combustibilului şi o carte de vizită.

Autoturismul care era tras pe dreapta era înmatriculat cu numere străine, marca Volkswagen Passat, de culoare albastru închis metalizat. În final, pentru că nu a vrut să le dea bani, cei doi bărbaţi i-au luat cartea de vizită şi ghiulurile.

Cititorul Alba24 a sesizat postul de Poliţie Unirea, despre cele întâmplate, dar, potrivit şefului de post, Petronel Todea, contactat telefonic, odată deplasaţi la faţa locului, cei doi indivizi au fost de negăsit în zonă. Astfel că poate se mai aplică şi metoda „nu stăm mult într-un loc”, ca să nu dea de bănuit celor care tranzitează acest drum de mai multe ori pe zi.

Astfel de escrocherii le puteţi întâlni pe toate drumurile, dar tot aşa le puteţi şi evita dacă nu vă lăsaţi sensibilizaţi de astfel de poveşti „credibile”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax