Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Atenție la „Fetița cu vederi și iconițe”din Alba Iulia. Este suspectă în zeci de furturi. Poliția nu are ce-i face


Publicat

portmoneu furt

O bandă organizată de hoți face ravagii în Alba Iulia, iar vedeta lor este o minoră suspectă în peste 40 de cazuri de furt. Banda este formată din tineri sub 20 de ani care acționează de obicei prin saloane de înfrumusețare, magazine, cabinete medicale și fură tot ce prind. Personajul principal al grupului este o fetiță care, la o vârstă fragedă, se pare că a detronat-o pe Claudia, „prințesa hoților”.

Cunoscută ca „fetița ce vinde flori, vederi și iconițe”, mica hoață are la activ peste 40 de furturi, înregistrate, potrivit unor surse juduciare. Ar fi fost implicată însă în peste 100 de cazuri de furt, cu prejudicii totale de zeci de mii de lei.

Un chip inocent și o voce caldă ascunde o profesionistă în furturi, de la o vârstă fragedă. Fata și-a început „cariera” în timp ce vindea flori, vederi și iconițe prin Cetatea Alba Carolina, pe la terasele de pe bulevard sau prin centrul orașului și reușea să strângă sume frumoase zi de zi.

Dar micile vânzări nu a fost de ajuns și a trecut rapid la un alt nivel. Acum, fata ar face parte dintr-o bandă organizată de tineri care comit furturi aproape zilnic prin oraș.

Cel mai recent caz a fost urmat de reacţii în mediul on-line, pe paginile de socializare. Sesizările la adresa ei se întind în zeci de comentarii.

În data de 13 iulie a reușit să sustragă dintr-un magazin de pe strada Cloșca o geantă cu 18.000 de lei. Potrivit persoanei păgubite, toată operațiunea s-ar fi întâmplat în maximum un minut, timp în care hoața a intrat în magazin, a parcurs cei 15 metri de hol, a luat geanta și s-a făcut nevăzută.

Proprietarii și-au dat seama de furt după aproximativ 15 minute și au anunțat Poliția. Fără probleme, hoața a fost recunoscută de către reprezentanţii legii.

Cu stupoare, păgubiții au aflat că Poliția nu are ce face, deoarece fata la data respectivă avea 13 ani și nu putea răspunde în fața legii. Forțele de ordine știu cazul, o cunosc bine, dar nu pot lua nici o măsură.

Prin multe cunoștinte, după telefoane şi cercetări pe cont propriu, păgubiții au reușit să recupereze 10.000 de lei din suma furată și au aflat că fata nu acționează singură, ci alături de alți 5 tineri, care supraveghează locul și „țin de 6”. Apoi, prada se împarte la toți cei implicaţi în furt.

După ce au recuperat o parte din bani, propietarii magazinului în care s-a produs furtul au postat pe un site de socializare povestea lor. A urmat un șir de comentarii în care alți oameni au declarat că au avut de-a face cu mica hoață.

Un bărbat susține că din cazinoul în care lucrează, fata a furat 6.500 de lei, un cadru medical de la un cabinet stomatologic afirmă că hoața a intrat în sala de așteptare și dintr-un hanorac din cuier a furat un portofel cu 700 de lei.

Relatările continuă cu un furt de 1.800 de lei dintr-o genată în care hoața ar fi acționat alături de alte cinci fete, trei dintre ele au intrat în birou, iar restul au stat la pândă.

Și din casa de marcat a unei cofetării ar fi furat o importantă sumă de bani, iar de la un salon de înfrumusețare ar fi luat o gentă cu 800 de lei.

Oameni care o cunosc personal susțin că părinții au dus-o și la psiholog pentru a o trata pe mica hoață, dar fără succes, în timp ce alte surse susțin că de fapt părinții sunt cei care o împing de la spate.

Cert este că în data de 17 iulie fata a împlinit vârsta de 14 ani și din punct de vedere legal poate fi trasă la răspundere. Dar cu o condiție, dacă va fi prinsă că a furat ceva, ea trebuie examinată de un medic psiholog pentru a se dovedi dacă a avut discernământ când a comis fapta sau dacă a fost influențată din surse externe.

Până când forțele de ordine vor putea lua măsuri, cetățenii trebuie să fie foarte atenți și să se ferească de fetița care vinde iconițe și vederi.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

6 Comentarii

6 Comments

 1. Toma marius

  miercuri, 25.07.2018 at 14:24

  De ce nu publicati o Poza a infractoarei ???

  • moderatorul de serviciu

   miercuri, 25.07.2018 at 16:10

   pentru ca este minora.. 🙁

  • Clujean

   marți, 07.08.2018 at 14:08

   exact asta ma intrebam si eu! poate era cineva caruia i-am dat si eu bani!

 2. Costy

  vineri, 27.07.2018 at 08:49

  Poate politia sa ia masuri legale asupra parintiilor minorei…. acum daca suntem minori putem da in cap oameniilor, gresit… parintii raspund de minoriii…

 3. Teodora

  luni, 30.07.2018 at 06:57

  Medic psiholog nu există!
  Medic pedopsihiatru sau psiholog.

 4. Clujean

  marți, 07.08.2018 at 14:05

  nu cumva sa aratati cum arata sa stim de cine sa ne ferim!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Intervenții ale Serviciului Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș pentru îmbunătățirea stării drumurilor de la Răhău

Publicat

Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș a intervenit, în ultimele zile, la Răhău, în vederea evitării unor posibile probleme pe care le pot genera ploile, în condițiile în care se așteaptă venirea toamnei.

Reprezentanții Primăriei Sebeș au transmis că s-a recurs la îndreptarea drumurilor cu utilajele din dotare și la curățarea șanțurilor.

De asemenea, s-a lucrat la realizarea unor subtraversări și a unor șanțuri de scurgere.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Un nou MALL se construiește la Alba Iulia. Centru comercial pe o suprafață de 6,1 hectare.”Ancora” este un hypermarket Carrefour

Publicat

Prime Kapital și MAS REI a anunțat că pregătesc construirea celui mai mare centru comercial din județul Alba, Alba Iulia Value Centre. Noul centru comercial, care urmează modelul celor deschise deja la Roman și Zalău, va avea o suprafață totală de 19.300 mp și se află în faza de planificare.

Ancora noului Mall va fi un hipermarket Carrefour, iar deschiderea este preconizată pentru anul 2022 potrivit siteului oficial al companiei. Prime Kapital mai deține centre comerciale în Arad, București, Iași, Târgoviște, Burgas și Stara Zagora ( Bulgaria) și Gorzow (Polonia).

Suprafața totală de teren vizată pentru investiția de la Alba Iulia este în suprafață de 124.000 mp (12,4 hectare), iar construcția ar urma să fie amplasată pe circa 4-5 hectare. Comparativ, mall-ul Vivo din Cluj-Napoca (fostul Polus) se întinde pe 6,1 hectare.

Noul centru comercial va fi accesibil direct din E 81.

Prime Kapital și MAS REI  au deschis recent Roman Value Centre, care găzduiește 50 de spații comerciale pentru toate categoriile de vârstă și interese, pe o suprafață închiriabilă de aproximativ 20.000 metri pătrați și Zalău Value Centre, care este cel mai mare centru comercial din județul Sălaj.

Centrul comercial care se va construi la Alba Iulia, include un hipermarket, o galerie comercială și spații de tips trip mall, va deservi peste 160.000 de locuitori atât din municipiul Alba Iulia, cât și din localitățile din împrejurimi, generând peste 600 locuri de muncă.

Bugetul estimat pentru construcția Alba Iulia Value Centre este de 23,4 milioane euro, iar data estimată a inaugurării este anul 2022.

Centrul comercial, accesibil direct din E81, va avea o zonă de magazine cu acces din parcare, food court și galerie comercială interioară, iar ancora principală va fi un hipermarket Carrefour. În plus, vor fi amenajate 700 de locuri de parcare.

Potrivit Primăriei Alba Iulia, centrul comercial de tip Mall se va construi în zona Bărăbanț, pe un teren aflat în zona râului Ampoi. O firmă din București a solicitat și primit certificat de urbanism de la Primărie, pentru elaborarea PUZ.

Proiectul prevede construirea unui centru comercial, a unui centru wellness și amenajarea de sensuri giratorii, parcări, alei carosabile și pietonale și spații verzi. Sunt prevăzute construcții pe o suprafață de aproximativ 6,1 hectare de teren.

Firma PK Topaz SRL din București a solicitat Primăriei Alba Iulia, în data de 27 aprilie 2020, un certificat de urbanism pentru elaborare PUZ – Construire centru comercial Alba Iulia, sensuri giratorii, centru wellness, amenajare platforme exterioare cu parcări, alei carosabile și pietonale, reconfigurare căi de acces, semnalistică rutieră, amplasare casete publicitare luminoase și totemuri publicitare, amenajare spații verzi, împrejmuire teren și introducere parcelă în intravilan.

De asemenea, se dorește devierea rețelei electrice de înaltă tensiune (LEA 220 kW) și efectuarea de operațiuni cadastrale, notariale și schimbare categorie de folosință.

Terenul se află în localitatea Alba Iulia, în zona străzilor Alexandru Ioan Cuza și Fabricilor.

Potrivit PUG, terenul vizat este parțial extravilan, astfel că va trebui trecut în intravilan pentru realizarea investiției și relocată rețeaua electrică de 220 kW (liniile ar urma să fie deviate pe lângă râul Ampoi și trecute în subteran). Procedura este de durată și la această dată se efectuează procedurile de alipire a terenurilor.

Proiectul include circa 1500 locuri de parcare și amenajarea a două sensuri giratorii (unul pe strada Alexandru Ioan Cuza, celălalt pe strada Fabricilor). Proiectul ar putea însă suferi modificări.

Firma PK Topaz SRL are sediul în București, iar, potrivit termene.ro, acționarii firmei și legăturile cu alte companii sunt după cum urmează:

În același timp, pentru anul viitor este planificată și extinderea primului centru comercial de tip mall din oraș. Alba Mall se extinde cu circa 6.000 mp. Crește și numărul de locuri de parcare (285 existente, 140 propuse).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Focar de coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia. 14 pacienți infectați, descoperiți la testarea de miercuri

Publicat

Focar de coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia. Sunt 14 pacienți infectați, potrivit unor surse ale ziarului Alba24.

Pacienții centrului au fost testați conform procedurii naționale, la două săptămâni, 14 dintre teste fiind miercuri pozitive.

Deocamdată nu se știe cum s-au infectat. Autoritățile au declanșat o anchetă epidemiologică și se pare că pacienții cu boli mai grave au fost transporatați deja la spital. Ar fi vorba despre 2,3 persoane care prezintă un risc mai ridicat.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum explică europarlamentarul Rareș Bogdan eșecul PNL la primăria Alba Iulia și succesul candidatului USR PLUS, Gabriel Pleșa

Publicat

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a încercat să explice de ce liberalii au pierdut primăriile din Alba-Iulia, Timișoara și Brașov. Acesta a spus că la Alba Iulia a fost vorba despre o confuzie, pentru că ambii au fost viceprimari în mandatul lui Mircea Hava. 

„Probabil alegătorii noștri, la Alba a fost o confuzie generată tocmai de faptul că domnul Pleșa a fost viceprimarul lui Mircea Hava, primarul care a transformat complet Alba și candidatul nostru Voicu Paul a fost de asemenea viceprimar.

Deci au fost doi viceprimari. Unul preluat de USR, celălalt al nostru, care s-au bătut, a câștigat probabil datorită unei comunicări ceva mai eficiente, domnul Pleșa.

Până la urmă, sunt trei primari pierduți de noi,( nr. Alba Iulia, Timișoara și Brașov) dar s-a întors tot dreapta. Era grav pentru mine dacă pierdeam în favoarea stângii, pentru că atunci erau mutații în electorat. Nu s-a întâmplat acest lucru” a spus europarlamentarul Rareș Bogdan, invitat la Digi24.

Rareș Bogdan este originar din județul Alba, de la Ocna Mureș, unde tatăl său a condus UPSOM- cea mai importantă întreprindere din oraș și de unde s-a mutat la Cluj-Napoca.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate