Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Atenție la „Fetița cu vederi și iconițe”din Alba Iulia. Este suspectă în zeci de furturi. Poliția nu are ce-i face

Publicat

portmoneu furt

O bandă organizată de hoți face ravagii în Alba Iulia, iar vedeta lor este o minoră suspectă în peste 40 de cazuri de furt. Banda este formată din tineri sub 20 de ani care acționează de obicei prin saloane de înfrumusețare, magazine, cabinete medicale și fură tot ce prind. Personajul principal al grupului este o fetiță care, la o vârstă fragedă, se pare că a detronat-o pe Claudia, „prințesa hoților”.

Cunoscută ca „fetița ce vinde flori, vederi și iconițe”, mica hoață are la activ peste 40 de furturi, înregistrate, potrivit unor surse juduciare. Ar fi fost implicată însă în peste 100 de cazuri de furt, cu prejudicii totale de zeci de mii de lei.

Un chip inocent și o voce caldă ascunde o profesionistă în furturi, de la o vârstă fragedă. Fata și-a început „cariera” în timp ce vindea flori, vederi și iconițe prin Cetatea Alba Carolina, pe la terasele de pe bulevard sau prin centrul orașului și reușea să strângă sume frumoase zi de zi.

Dar micile vânzări nu a fost de ajuns și a trecut rapid la un alt nivel. Acum, fata ar face parte dintr-o bandă organizată de tineri care comit furturi aproape zilnic prin oraș.

Cel mai recent caz a fost urmat de reacţii în mediul on-line, pe paginile de socializare. Sesizările la adresa ei se întind în zeci de comentarii.

În data de 13 iulie a reușit să sustragă dintr-un magazin de pe strada Cloșca o geantă cu 18.000 de lei. Potrivit persoanei păgubite, toată operațiunea s-ar fi întâmplat în maximum un minut, timp în care hoața a intrat în magazin, a parcurs cei 15 metri de hol, a luat geanta și s-a făcut nevăzută.

Proprietarii și-au dat seama de furt după aproximativ 15 minute și au anunțat Poliția. Fără probleme, hoața a fost recunoscută de către reprezentanţii legii.

Cu stupoare, păgubiții au aflat că Poliția nu are ce face, deoarece fata la data respectivă avea 13 ani și nu putea răspunde în fața legii. Forțele de ordine știu cazul, o cunosc bine, dar nu pot lua nici o măsură.

Prin multe cunoștinte, după telefoane şi cercetări pe cont propriu, păgubiții au reușit să recupereze 10.000 de lei din suma furată și au aflat că fata nu acționează singură, ci alături de alți 5 tineri, care supraveghează locul și „țin de 6”. Apoi, prada se împarte la toți cei implicaţi în furt.

După ce au recuperat o parte din bani, propietarii magazinului în care s-a produs furtul au postat pe un site de socializare povestea lor. A urmat un șir de comentarii în care alți oameni au declarat că au avut de-a face cu mica hoață.

Un bărbat susține că din cazinoul în care lucrează, fata a furat 6.500 de lei, un cadru medical de la un cabinet stomatologic afirmă că hoața a intrat în sala de așteptare și dintr-un hanorac din cuier a furat un portofel cu 700 de lei.

Relatările continuă cu un furt de 1.800 de lei dintr-o genată în care hoața ar fi acționat alături de alte cinci fete, trei dintre ele au intrat în birou, iar restul au stat la pândă.

Și din casa de marcat a unei cofetării ar fi furat o importantă sumă de bani, iar de la un salon de înfrumusețare ar fi luat o gentă cu 800 de lei.

Oameni care o cunosc personal susțin că părinții au dus-o și la psiholog pentru a o trata pe mica hoață, dar fără succes, în timp ce alte surse susțin că de fapt părinții sunt cei care o împing de la spate.

Cert este că în data de 17 iulie fata a împlinit vârsta de 14 ani și din punct de vedere legal poate fi trasă la răspundere. Dar cu o condiție, dacă va fi prinsă că a furat ceva, ea trebuie examinată de un medic psiholog pentru a se dovedi dacă a avut discernământ când a comis fapta sau dacă a fost influențată din surse externe.

Până când forțele de ordine vor putea lua măsuri, cetățenii trebuie să fie foarte atenți și să se ferească de fetița care vinde iconițe și vederi.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Toma marius

    miercuri, 25.07.2018 at 14:24

    De ce nu publicati o Poza a infractoarei ???

    • moderatorul de serviciu

      miercuri, 25.07.2018 at 16:10

      pentru ca este minora.. 🙁

    • Clujean

      marți, 07.08.2018 at 14:08

      exact asta ma intrebam si eu! poate era cineva caruia i-am dat si eu bani!

  2. Costy

    vineri, 27.07.2018 at 08:49

    Poate politia sa ia masuri legale asupra parintiilor minorei…. acum daca suntem minori putem da in cap oameniilor, gresit… parintii raspund de minoriii…

  3. Teodora

    luni, 30.07.2018 at 06:57

    Medic psiholog nu există!
    Medic pedopsihiatru sau psiholog.

  4. Clujean

    marți, 07.08.2018 at 14:05

    nu cumva sa aratati cum arata sa stim de cine sa ne ferim!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax