Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Atenţie la tentativele de înşelăciune! Mai mulţi locuitori din Alba, sunaţi pe telefonul fix de „ţepari” care le ofereau premii

Publicat

Reprezentanţii Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba au fost sesizaţi luni, prin apel la 112, de mai mulţi cetăţeni, în special din municipiul Alba Iulia, cu privire la faptul că au fost apelaţi pe telefonul fix, de către persoane care s-au recomandat ca fiind reprezentanţii unor companii şi care le-au comunicat faptul că sunt câştigătorii unor premii în bani.

Apelanţii au condiţionat intrarea în posesia premiului de depunerea unei sume de bani într-un cont, reprezentând o taxă notarială.

Persoanele apelate nu au dat curs solicitărilor şi au sesizat imediat poliţia.

În prezent sunt efectuate cercetări pentru identificarea autorilor şi tragerea lor la răspundere, sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de înşelăciune.

Oamenii legii recomandă tuturor cetăţenilor să fie sceptici atunci când sunt anunţaţi din senin, prin telefon, că au câştigat bunuri şi sume importante de bani.

De asemenea, nu răspundeţi unor solicitări prin care vi se cere să depuneţi diverse sume de bani într-un anumit cont sau să cumpăraţi cartele telefonice pre-pay şi să transmiteţi codurile de reîncărcare, pentru a intra în posesia unor aşa-zise premii și adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax