Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ATENȚIE! Numele unui supermarket care are magazine și în Alba, folosit într-o înșelătorie. Cum sa nu cazi în capcană

Publicat

O serie de înșelătorii, în numele supermarket-ului Profi au fost lansate în mediul on-line. Atacatorii încearcă să profite de perioada reducerilor și a promoțiilor de sezon și continuă să lanseze capcane online pentru utilizatorii creduli sau neatenți. 

Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC a explicat într-o postare pe Facebook, cum acționează cei care se ocupă de înșelătorii și la ce să fie atenți clienții. 

Cum să te ferești de înșelătorii

Mai jos aveți un exemplu de site care găzduiește o campanie promoțională falsă, care se folosește de imaginea Profi Romania, pentru a atrage potențialele victime să dea clic și să-ți ofere date sensibile, cu speranța de a primi un premiu, precizează reprezentații DNSC.

Evitați accesarea de link-uri din surse necunoscute sau dubioase!

Dacă deja ați făcut clic, verificați adresa site-ului vizitat, înainte de a face orice altă acțiune. De multe ori atacatorii se folosesc de instrumente de prescurtare a link-ului, pentru a nu se distinge adresa exactă.

Dacă site-ul are un domeniu ciudat (.xyz, .online, .info, etc.), diferit de cel oficial (.ro sau .com), atunci cel mai probabil este vorba despre un site care propagă atacuri de tip scam sau #phishing

Dacă o ofertă pare prea bună ca să fie adevărată, verificați existența acestei promoții pe canalele oficiale ale companiei respective.

Fiți atenți la corectitudinea gramaticală și de exprimare a textului în limba română!

Eventuale erori flagrante pot fi un indiciu că este vorba despre un posibil atac.

Evitați furnizarea de date personale, date financiare sau de autentificare, dacă vă sunt cerute explicit online, mai ales dacă vi se promite un câștig rapid dacă o faceți!

Raportați astfel de pagini care propagă concursuri, promoții false sau oportunități ireale de câștig către rețeaua socială în spațiul căreia s-a publicat acel post.

Mai multe raportări într-un timp scurt pot duce la suspendarea rapidă a paginii care propagă conținut malițios.

Nu oferiți datele de pe card

Dacă ați oferit date financiare sau date de card în urma accesării unor astfel de link-uri pe social media, vă recomandăm să luați imediat legătura cu banca pentru blocarea cardului și monitorizarea tranzacțiilor din cont!

Dacă ați suferit pagube materiale, va trebui să depuneți o plângere la Poliția Română. Totodată, notificați Directoratul la telefon 1911 sau pe mail la alerts[@]dnsc[.]ro.

Avertismentul făcut de Profi pe Facebook

”Va rugam sa fiti atenti! In ultima perioada au fost semnalate mai multe campanii false, postate in numele Profi, in mod ilegal. Va rugam frumos sa evitati accesarea acestora”, au scris reprezentații Profi pe Facebook.

De asemenea, postarea a fost însoțită și de o poză, în care apar mai multe plicuri, ce aparent ar fi destinate celor care au câștigat un premiu din partea magazinului.

Evident acest lucru este fals și reprezintă o înșelătorie.

sursă: Facebook Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC, Facebook Profi România

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    sâmbătă, 05.02.2022 at 14:05

    Multam fain pentru informatie ! Nu folosesc card-ul bancar pentru cumparaturi in magazinele Profi din Alba Iulia, folosesc banii Cash ! Cu atat mai mult, nu cumpar nimic, niciodata, on line cu cardul bancar, ci tot numai cu plata-n bani ” gheata” = TOT Cash !! Dobitocii n-au decat sa faca prostia asta : ” Cine nu Dechide Ochii, Deschide Punga ” !!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax