Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Atenţie, pădurile din Apuseni în pericol. Poliţiştii au pus ochii pe tăietorii de brazi de Crăciun

Publicat

Dacă tăierile ilegale de arbori reprezintă o realitate cu care oamenii legii se confruntă pe tot parcursul anului, în această perioadă acţiunile poliţiştilor se concentrează cu atât mai mult asupra combaterii acestui fenomen. În apropierea Crăciunului, drujbierii îşi asmut cu şi mai multă ardoare lamele în pădurile din Munţii Apuseni.

În perioada 9-10.11.2011, poliţişti din cadrul Serviciului Ordine Publică al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu reprezentanţi ai I.T.R.S.V. Cluj-Napoca şi ai Ministerului Mediului şi Pădurilor au organizat o acţiune de combatere a ilegalităţilor privind tăierea, transportul, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos şi a brazilor de Crăciun.

În cadrul acestei acţiuni a fost efectuat un control la o societate comercială din oraşul Cîmpeni, de la care, pentru nereguli constatate, a fost confiscată cantitatea de 33 mc lemn rotund de esenţă răşinoasă, iar reprezentantului legal al acesteia i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 3.500 de lei.

Potrivit IPJ Alba, în primele 9 luni ale acestui an, în domeniul materialului lemnos au fost verificaţi 154 de agenţi ecoomici şi s-a confiscat 1982 metri cubi de lemn în valoare de 162.787 lei. Vorbim de o creştere cu 587 metri cubi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Mai mult decât atât, în aceeaşi perioadă a 2011 au fost înregistrate 132 de dosare penale în care sunt cercetate 179 de persoane, privind infracţiuni comise la regimul silvic. Au fost aplicate 269 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 497.900 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax