Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Atenție, se dau amenzi în Alba Iulia! Administrația locală reamintește șoferilor că trotuarele sunt destinate exclusiv pietonilor

Publicat

Șoferii din Alba Iulia care-și parchează mașinile pe trotuare și spații verzi riscă amenzi usturătoare, în următoarea perioadă. Anunțul a fost făcut de primarul Mircea Hava, care atrage atenția că trotuarele sunt destinate exclusiv pietonilor și că şoferii care nu reușesc să înțeleagă acest lucru vor fi aspru sancționați.

Primarul susține că efortul administrației locale de a oferi locuitorilor străzi funcționale este atenuat de indiferența cetățenilor, care continuă să-și parcheze mașinile „unde văd cu ochii”. În acest sens, au fost reluate discuțiile cu reprezentanții IPJ Alba, pentru a intensifica controalele în rândurile șoferilor care nu respectă legea. În perioada următoare, oamenii legii se vor afla pe străzile municipiului, aplicând amenzi tuturor celor care își abandonează mașinile pe trotuare și spații verzi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. Stane

    miercuri, 29.08.2012 at 14:53

    Atunci cand vor fi destule locuri de parcare sa faca astfel de controale. Unde vor sa punem masinile, le luam cu noi in casa? Sunt deacord sa faca astfel de actiuni in locurile unde sunt locuri de parcare disponibile si in de ajuns, iar soferii nu le parcheaza corespunzator.

    • cucu

      miercuri, 29.08.2012 at 21:27

      de exemplu in cluj s-au facut parking-uri in fiecare cartier si in centru vreo doua…..albaiulienii nici nu stiu cum arata

      • derp t.roll

        miercuri, 29.08.2012 at 22:07

        in alba se fac beserici… c-aici popii au fost mai productivi si au mai multi ficiori la care le trebuie parohie!

        • Strula!!

          joi, 30.08.2012 at 13:58

          tzapii se inmultesc,ca doat asta fac..papa,beu si se ratanesc …pe banii nostri,ca si pretenii lor,politrucii boci

    • Gabi

      joi, 30.08.2012 at 00:09

      Asa zici tu ca in Alba Iulia nu sunt suficiente parcari? Oare cum ar fi daca cei care locuiesc la casa si-ar parca masinile in curte in loc sa le lase pe trotuar in fata portii? Sau daca cei care nu gasesc loc liber in cele doua parcari de la capetele B-dului Transilvaniei si-ar parca masinile in parcarile amenajate intre blocuri, nu pe trotuar, sau lasate in drum cu avariile pornite (apropo de asta, era unul parcat in seara asta pe pastila unde asteapta pietonii la semafor la intersectia str. Closca cu b-dul 1 Decembrie)? Sau daca cei care vin in centru la Primarie, la piata sau cu alte probleme ar parca in parcarea din fata magazinului Unirea sau in spatele magazinului, sau in parcarea de pe str. Doinei, sau cea din P-ta Consiliul Europei, sau pe locurile din P-ta iuliu Maniu, nu pe banda intai cu avariile pornite, nici pe trotuarul de langa pizzeria Erol Pot continua cu multe alte exemple. Dar am uitat ca albaiuleanul este o specie de animal biped care nu se poate deplasa mai mult de 10 metrii pe propriile picioare. Eu zic ca daca tot nu putem deveni mai civilizati si cu mai mult bun simt sa cerem autoritatilor ca toate institutiile si magazinele din oras sa fie facute drive-in, ca sa nu ne mai folosim deloc picioarele.

  2. Cristi V

    joi, 30.08.2012 at 07:25

    Sunt locuri de parcare mai multe decat trebe, numai ca lumea e prea lenesa sa mearga aprox. 100 de metri pe jos. Ar fi bine daca ar si ridica masinile si sa mai aplice si taxe mari de transport si paza.
    Vad ca Sebesul are deja facut ceva de genul asta… si la noi o fost odata…

    Daca parchezi corect… nu ai de ce sa iti faci griji.

  3. bijbocul nu are morte.e a-thanasiu

    joi, 30.08.2012 at 13:55

    nu vreau sa fiu prea malitios,dar Alba Julia inca nu si-a digerat cohortele de peyzani,ca de altfel cam toate orasele din Tara Valahilor…..valabil si pentru orasul meu.Imi cer scuze daca am ofensat pe cineva,,suntem oarecum majoritatea,prin bunici sau strabunici,de la tara…deci ofensa sa fie si a mea..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax