Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Atenție, se filmează: Polițiștii locali din Alba Iulia, dotați cu camere video. Vor înregistra orice interacțiune cu cetățenii

Publicat

Polițiștii locali din Alba Iulia au fost dotați cu 16 camere de luat vederi tip ”body cam”. Camerele sunt pornite de polițiști la orice intervenție din oraș și înregistrează discuțiile și interacțiunea dintre aceștia și cetățeni. 

Imaginile video sunt apoi stocate într-o bază de date, la care au acces doar două persoane de la Poliția Locală Alba Iulia. Un detaliu foarte important este că polițiștii locali aflați în teren nu pot șterge imaginile de pe cameră de la o intervenție sau o interacțiune cu cetățenii.

Dotarea cu camerele video este foarte benefică atât pentru polițiștii locali, cât și pentru cetățeni, potrivit șefului de la Poliția Locală Alba Iulia, Daniel Ioan Ilcu.

Imaginile video pot reprezenta probe în instanță sau materiale care pot fi folosite în timpul unor cercetări ale autorităților de urmărire penală.

Ilcu a precizat că în ultimul timp au fost înregistrate mai multe plângeri din partea cetățenilor, referitoare la comportamentul unor polițiști locali.

În acest fel, dacă un polițist a avut un comportament neadecvat, filmarea de pe camera video stă drept mărturie, dar există și reversul medaliei: dacă un cetățean a avut un comportament ostil, acesta va fi înregistrat și materialul folosit drept probă.

Camera video înregistrează HD, coordonatele GPS apar pe înregistrare și poate filma și pe timp de noapte.

Preţul unitar / cameră a fost de 1.597,50 lei, fără TVA, iar valoarea totală a achiziţiei a fost de 13.322,01 lei, fără TVA .

foto credit: Cosmin Szekely – Facebook

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Bene

    miercuri, 06.05.2020 at 17:27

    Ha,Ha. Tot ce le mai lipsea ! Mai bine dispare de tot, aceasta militie locala ! Unele primarii, deja au inceput sa-i dizolve .

  2. Ionel

    miercuri, 06.05.2020 at 19:28

    Video-societatea viitorului în care toți oamenii au camere legate de corp care filmează peste tot și transmit în flux prin 5G și totul va fi înregistrat. Chiar și câinii și pisicile vor avea legate camere.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax