Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Atenție, se ridică mașini! Șoferii care parchează neregulamentar în Sebeş vor risca amenzi usturătoare și chiar să rămână pe jos

Publicat

Posesorii de autovehicule din municipiul Sebeș, dar şi cei care vizitează oraşul trebuie să știe că staționarea neregulamentară sau abandonarea mașinilor pe domeniul public este ilegală și poate atrage cu sine amenzi de până la 1.000 de lei pentru persoane fizice și până la 3.000 de lei pentru persoanele juridice. Mai mult, administrația locală poate dispune ridicarea și transportarea acestor autovehicule, fapt ce ar însemna costuri și mai mari pentru cei care vor dori să-și recupereze mașinile. Toate aceste prevederi fac obiectul unui regulament supus aprobării consilierilor locali, ce va trebui consultat de toți cetățenii.

Documentul va fi supus aprobării în forma finală, în ședința de CL ce va avea loc marți, la Sebeș, iar în conținutul acestuia sunt precizate clar toate obligațiile pe care le au posesorii de autovehicule. În perioada următoare, administrația locală va putea dispune ridicarea și transportarea mașinilor staționate neregulamentar pe spațiul public și transportarea acestora, măsură ce implică costuri considerabile pentru proprietarii mașinilor.  Spre exemplu, proprietarul unei mașini ridicate va putea solicita returnarea acesteia în termen de 10 zile, dar pentru a o primi înapoi va trebui să achite înainte toate impozitele și taxele prevăzute de lege, precum și sumele corespunzătoare inventarierii, ridicării, transportului, depozitării și pazei autovehiculului.

Potrivit regulamentului, tariful de transport al mașinii este de 150 de lei, la care se va adăuga taxa de ridicare, în sumă de 180 de lei, precum și altă taxă, de depozitare, de 200  de lei pe zi. Toți acești bani vor trebui scoși din buzunarul șoferului. Mai mult, dacă în termen de 10 zile de la ridicare, mașina nu a fost revendicată, aceasta va trece de drept în proprietatea administrației locale și poate fi scoasă la vânzare. După această dată, persoana care va dori să-și recupereze mașina va trebui să achite o taxă de 2.000 de lei.

Veștile nu sunt bune nici pentru șoferii care staționează neregulamentar pe domeniul public, respectiv pe peluze, trotuare, în locurile destinate persoanelor cu handicap sau în oricare alt loc ce nu este semnalizat ca atare. Aceștia riscă amenzi ce pornesc de la 200 de lei și pot ajunge până la 3.000 de lei.

Consultați aici regulamentul privind activitatea de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor şi vehiculelor de orice fel, oprite sau staţionate neregulamentar pe domeniul public şi privat al Municipiului Sebeş: regulament masini sebes.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. citizen cane

    luni, 27.08.2012 at 16:54

    va rog sa se rezolve in primul rind problema celor care lasa masini spre vinzare in parcarile orasului luni de zile , blocind parcarea oamenilor din oras…
    e beton scris numele lui neaga cu n mic…
    astia sunt …

    • Flavia Nicolae

      luni, 27.08.2012 at 17:00

      Regulamentul respectiv prevede si sactiuni pentru persoanele care isi expun masinile la vanzare pe spatiul public. Va rog sa il consultati. O sa gasiti multe chestii interesante:)

  2. mircea

    luni, 27.08.2012 at 19:28

    sunteti NEBUNI, cum poti sa -mi vinzi masina pt ca am parcat-o gresit;.. numai niste dobitoace pot face asa ceva ..pace,pace….

  3. Mad Max

    luni, 27.08.2012 at 21:54

    Ce nu inteleg este cum poate sa-si insusesca cineva un bun apartinand altuia in tara asta doar pentru ca proprietarul ”l-a parcat neregulamentar si nu l-a recuiperat in 10 zile de la ridicare”? Ce lege din tara asta poate admite trecerea dreptului de proprietate la primarie?

    Poate ne explica cineva care se pricepe.

    Proiectul de hotarare e o marlanie greu de imaginat intr-un oras aglomerat ca Sebesul. Asta era urgent de facut in Sebes? Asta era prioritatea sebesenilor?

    Raman la idea mea: trebuie odata sa schimbam consiliul si primarul in timpul mandatului. Asta ca sa dam un semnal clar ca nu inghitim toate porcariile alesilor fara sa ne pese si fara puterea de a-i schimba.

  4. Cristi V

    marți, 28.08.2012 at 07:31

    Foarte fain… de ce nu se implementeaza asa ceva si in alba iulia.
    Daca parchezi regulamentar nu ar trebui sa iti pese de cat de drastica e legea.

    Bravo Sebes!!!

  5. mik

    marți, 02.04.2013 at 21:08

    bine ca stiti sa dati amenzi pentru orice , dar de cainii vagabonzi nu e curios nimeni ?????? deja sunt haite intregi in oras ,,,, ca sa nu mai zicem de tiganii de la magura ,,, nu ia vazut nimeni nici odata , iar un politist de la locala era deranjat de masina mea , pe motiv ca strica aspectul orasului … situatia e simpla — SA EMIGRAM TOTI !!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax