Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Atenţie, şoferi! Amenzi pentru vitezomanii prinşi de RADARELE cu laser. Nu sunt depistate de detectoare obişnuite

Publicat

Vremea frumoasă ce aduce aminte de vară și timpul liber din weekend vă poate determina să dați o tură cu mașina sau să alegeți destinații mai îndepărtate pentru sesiuni de shopping sau vizite la prieteni. Însă dacă apăsați prea mult pedala de accelerație bazându-vă pe detectorul antiradar, nu uitați că Poliția Rutieră are în dotare un super aparat care nu poate fi detectat de un dispozitiv obișnuit. Oamenii legii au dat deja, pe DN1, în zona Capitalei, amenzi usturătoare. De asemenea, și poliția din Cluj folosește asemenea aparat, pe autostradă.

Poliţia Rutieră are în dotare, încă de acum trei ani, un pistol cu laser care detectează vitezomanii chiar şi de la o distanţă de 1,2 kilometri.

Este un aparat “eficient”, pentru că nu poate fi detectat de antiradarele neperformante. Poliţiştii au dat amenzi de sute de mii de lei şi au retras permise de conducere, după ce şoferii nu şi-au dat seama „la timp” că apasă prea tare pedala de acceleraţie. În acest weekend, pe DN1, în zona Capitalei, vitezele ilegale detectate au fost şi de peste 120 km/h pe sector de drum naţional.

Pistolul cu laser foloseşte o metodă ce se bazează pe timpul de reflecţie al luminii, ca de exemplu timpul reflecţiei undelor de sunet, sub formă de ecou. Un pistol cu laser măsoară timpul de revenire al luminii, cât îi ia să atingă maşina ţintă şi să se întoarcă. Lumina de la un pistol laser este mult mai rapidă decât sunetul, 300.000 km/s.

Un pistol cu laser emite o singură licărire de lumina infraroşie iar apoi aşteaptă reflecţia sa. Pistolul măsoară numărul de nanosecunde cât îi ia reflecţiei să se întoarcă şi, împărţind-o la 2, poate calcula viteza maşinii. Făcând sute de mostre pe parcursul unei treimi de secundă, acurateţea este foarte ridicată.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax