Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: ATENŢIE, VISCOL! Trafic auto dificil pe drumurile din Alba. Vezi cum s-a circulat, miercuri seara, intre Alba Iulia și Sebeș

Publicat

YouTube video

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba au avertizat participanţii la trafic să circule cu atenţie, miercuri seara, în zona DN1, între Alba Iulia şi Sebeş, dar şi spre Sibiu, DN7 Sebeş – Şibot, dar şi pe drumurile judeţene. Vizibilitatea este foarte redusă, din cauza viscolului.

Viscolul puternic și temperaturile extreme încep să pună tot mai multe probleme, în special șoferilor. În județul Alba, traficul este îngreunat de zăpada și gheața care au pus stăpânire pe șosele. Pe sensul de mers Alba Iulia – Sebeș, o parte din carosabil era aproape înghițit de zăpada care atingea un metru înălțime. Șoferii erau nevoiți să intuiască direcția de mers, deoarece axul drumului era aproape invizibil.

La ora 22.00, în zonă se afla o singură mașină de deszăpezire, iar aceasta circula doar între  localitatea Lancrăm și fosta benzinărie Obrex, lăsând  mai bine de jumătate din zona afectată necurățată.
În urmă cu câteva luni Instituția Prefectului Alba anunța că se va încerca montarea de parazăpezi.

Judeţul Alba se află sub avertizare de viscol până la ora 2.30, în noaptea de miercuri spre joi. Avertizarea Cod Galben este valabilă pentru jumătatea estică a judeţului Alba. Se vor semnala: intensificări ale vântului cu viteze ce vor depăşi la rafală 50 km/h, ninsoare spulberată sau viscolită, ce determină scăderea vizibilităţii.

YouTube video


Recomandăm celor care doresc să  circule în această zonă să nu pornească la drum decât dacă este necesar şi să ruleze cu viteză redusă şi prudenţă la volan. Traficul rutier se desfăşoară în condiţii grele, de iarnă.

UPDATE: IPJ  a anunţat, miercuri, la ora 18.45, înrăutăţirea condiţiilor de trafic rutier şi pe DN7, între Sebeş şi Şibot. Problemele sunt cauzate de ninsoarea abundentă şi viscol.

UPDATE1: Circulaţia autovehiculelor este îngreunată şi pe DN1, spre Cluj şi spre Sibiu, dar şi în Munţii Apuseni.

Utilajele de la Drumuri Naţionale şi cele judeţene acţionează pe toate tronsoanele cu  probleme, însă acţiunea acestora este prea puţin eficientă, din cauza viscolului care readuce zăpada pe carosabil.

UPDATE2: Echipaje de la Poliţia Rutieră erau prezente, miercuri seara, la ieşirea din Sebeş spre Daia şi recomandau şoferilor să nu continue drumul decât dacă aveau maşini echipate corespunzător (lanţuri). Aceeaşi situaţie era pe drumul judeţean din zona Şpring şi Vingard, dar şi spre Drâmbar.

UPDATE3: La ora 22.00, IPJ Alba a anunţat că traficul rutier pe DJ106K Daia Română – Sebeş şi DJ 106I (Şpring Vingard) a fost oprit pentru deszăpezirea carosabilului.

UPDATE4: La ora 23.18, IPJ Alba a comunicat că pe cele două tronsoane de drum judeţean s-a reluat circulaţia.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Lucu

    miercuri, 12.12.2012 at 20:03

    DEZASTRU AZI 12 DECEMBRIE INTRE LANCRAM SI ALBA IULIA.
    In curba de la Izvorul liu Homosteanu se circula doa r pe o banda, la ora 16,30.
    Domnu Prefect, domnu director de la drumuri, domnu sef de politie si alti sefi , VOI CHIAR NU REALIZATI FAPTUL CUMPLIT CA UCIDETI OAMENI NEVINOVATI !
    SAU II NENOROCITI PENTRU TOATA VIATA.
    Maine dimineata mi-e groaza ca trebuie sa merg la Alba Iulia si SA-MI PIN, DIN NOU, VIATA IN PERICOL !!!!!!!?????????????????????

  2. Albanezul

    miercuri, 12.12.2012 at 22:07

    Poate nu ai aflat ca e iarna si e viscol. Ce ai vrea sa se faca? Stii ca sunt judete in care toate drumurile sunt blocate: Botosani, Iasi etc

  3. Adrian

    miercuri, 12.12.2012 at 22:40

    Are dreptate Lucu. E dezastru de la Lancram la Alba Iulia. E viscol, zapada, dar de atatia ani autoritatile nu au avut bani decat de campanii si alte magarii , puteau sa puna parazapezi, gard viu , copacii sau chiar sa faca un damb de pamant de veo 2 metri. Nu inteleg ce asteapta…. Nu isi dau seama ca poate vreun copil de-al lor poate sa moara acolo ……..sau chiar ei….

  4. Pingback: Se montează parazăpezi între Alba Iulia şi Sebeş. O porţiune de 1,5 km, la intrarea în Lancrăm va fi protejată de viscol | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax