Connect with us
Publicitate

AIUD

Atenție șoferi: Pod peste râul Mureș, pe DJ 107Z lângă Aiud, închis circulației. Prezintă pericol pentru șoferi și pietoni

Publicat

Podul peste râul Mureș, aflat la ieșire din Gâmbaș, Consilierii județeni din Alba au aprobat, în ședința din iulie, închiderea circulației rutiere și pietonale pe podul de la km 7+800, în localitatea Gâmbaș, municipiul Aiud, pe drumul județean DJ107Z.

Măsura a fost necesară din cauza degradărilor accentuate la structura podului, ce pun în pericol siguranța circulației.

Anterior, erau instituite restricții de circulație pentru autovehicule cu masa mai mare de 5 tone și de viteză la maxim 5km/h.

A fost dispusă semnalizarea închiderii circulației rutiere și pietonale la ambele capete de pod, prin indicatoare de acces interzis.

De asemenea, se vor amplasa obstacole din beton care vor interzice fizic circulația pe pod din ambele sensuri.

Alternativa de ocolire este drumul județean: DJ107E: Aiud (DN1) – Ciumbrud – Păgida -Gâmbaș.

Starea podului

În 18 august 2023 s-a făcut o inspecție la podul de lemn peste râul Mureș, de la ieșire din Gâmbaș. Anterior, în 2007, a fost o expertiză tehnică, pe vremea când drumul era încadrat în DC 10, în administrarea municipiului Aiud. Expertul a recomandat ca, până la demararea procedurilor de demolare și refacere a podului, să fie impuse restricții de tonaj și viteză.

Astfel circulația a fost permisă doar autovehiculelor cu masa maxima autorizată până în 5 tone la o viteză de circulație de maxim 5 km/h.

În timp, podul s-a degradat continuu, iar locuitorii din zonă au atenționat cu privire la siguranța circulației rutiere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate