Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Atenție șoferi! Restricții de circulație pe podul de peste râul Mureș de la Teleac. Măsuri impuse din cauza stării de degradare

Publicat

Atenție șoferi! Restricții de circulație pe podul de la Teleac. Consiliul Județean Alba a stabilit restricții la trecerea peste podul rutier din zona localității Teleac, comuna Ciugud.

Mai exact, viteza a fost limitată la maxim 30 km/h, iar circulația autovehiculelor cu masa mai mare de 20 de tone a fost interzisă. 

„Vă informăm că Consiliul Județean Alba a stabilit noi restricții la trecerea peste podul rutier din zona localității Teleac. Instituția, care are în administrarea drumul județean și podul, a impus restricții de viteză autovehiculelor la maxim 30 km/h și interzicerea circulației autovehiculelor cu masa mai mare de 20 de tone.

Alternative de ocolire

Alternativele de ocolire pentru vehiculele care sunt obligate să respecte restricția de tonaj sunt:

  • segmentul din traseul drumului județean DJ107: Alba Iulia(DN1) – Teleac (intersecție cu drumul comunal care face legătura cu centura de ocolire Alba Iulia)
  • segmentul din traseul drumului județean DJ107C: DJ107(Teleac)- Drâmbar – Șeușa- Ciugud – Limba – Oarda DN1/DN7

Măsurile au fost impuse din cauza stării de degradare a podului, care este propus pentru modernizare. Proiectul este în lista de investiții a Consiliului Județean Alba pentru următorii ani”, au transmis reprezentanții Primăriei Ciugud.

Restricții de circulație pe podul de la Teleac. Motivul

DJ 107 traversează râul Mureș la km 4+585 în comuna Ciugud cu un pod cu 7 deschideri (20,5 m + 2 x 25,85 m + 3 x 26 m + 20,5 m), cu lungimea de 179,4 metri.

Starea tehnică a podului a fost semnalată ca precară încă de acum doi ani. Structura era într-o stare avansată de degradare, potrivit expertizei tehnice.

S-a prevăzut demolarea integrală a structurii existente și realizarea unui pod nou, cu durată de exploatare de 100 de ani.

Investiția a fost estimată la 29 milioane lei, potrivit documentației din 2022.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate