Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Atenție șoferi: Trafic îngreunat pe DN 75, între Bistra și Baia de Arieș, din cauza aluviunilor scurse de pe versanți

Publicat

Traficul rutier este îngreunat joi după-amiaza pe drumul național DN 75, în zona localității Lunca din comuna Lupșa, din cauza aluviunilor scurse de pe versanți. 

UPDATE, ora 16:55 – Potrivit ISU Alba, ca urmare a avertizărilor de fenomene meteorologice periculoase de cod roșu și cod portocaliu, s-au semnalat averse torentiale pe raza UAT Baia de Arieș, Iara, Valea Lupșii, Bistra care au determinat scurgeri de pe versanți, activarea torenților și incapacitatea de preluare a rețelelor pluviale, precum și creșteri de niveluri și debite pe cursurile de apă – fără atingerea Cotelor de Apărare.

Până la momentul de față au fost semnalate probleme pe DN 75, km 86-103 – zona Lupșa- Bistra, unde au fost aluviuni pe drumul principal.

În zona respectivă au intervenit echipaje de la Drumurile Naționale Alba și echipaje de la SGA Alba.

De asemenea, în zona localității Bistra a fost semnalată prezenta unui arbore căzut pe carosabil, pe DN 75. A intervenit SVSU Bistra pentru degajarea acestuia.

UPDATE 3, ora 16:45 – Potrivit IPJ Alba, se circulă pe ambele sensuri.

UPDATE 2, ora 16:35 – Potrivit reprezentanților Prefecturii Alba, SDN Alba intervine cu personal și utilaje pentru eliberare carosabil în urma codului portocaliu și roșu de ploi abundente pe raza localităților Baia de Arieș, Lupșa și Bistra.

Intervențiile au loc pe DN 75 km 86 – 103 (Bistra – Lupșa – Baia de Arieș).

UPDATE 1: O nouă zonă cu probleme pe DN 75

Potrivit IPJ Alba, traficul rutier este îngreunat pe DN 75, în zona localității Mușca, din cauza unor alunecări de teren.

Se circulă, alternativ, pe un singur sens.

Știrea inițială

Potrivit Centrului InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, în urma precipitațiilor abundente, traficul se desfășoară dirijat, pe un fir, pe DN 75 Câmpeni – Baia de Arieș, la kilometrul 98+500 metri, în zona localității Lunca, județul Alba.

Se acționează pentru degajarea carosabilului. Reluarea circulației în condiții normale este estimată după ora 17:30.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alexandra

    vineri, 25.08.2023 at 13:13

    Defrișările masive își arata răzbunarea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax