Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare ANAF: campanie de mesaje false privind RO e-Factura, transmise în numele instituţiei. Sfaturi pentru contribuabili

Publicat

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au atenţionat marți în legătură cu o nouă campanie de mesaje false, transmise în numele instituţiei. Potrivit ANAF, contribuabilii sunt rugați să furnizeze informații privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societățile pe care le administrează sau la care lucrează.

„Mesajele sunt transmise de pe această adresă de e-mail <anaf@m-finante.com>.

Atragem atenția că această adresă de e-mail NU aparține ANAF”, au precizat reprezentanții ANAF, într-un comunicat.

În acest context, ANAF face următoarele recomandări:

  • nu deschideți aceste emailuri, nu dați curs unor astfel de solicitări!
  • nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut!
  • nu transmiteți date personale!

„Precizăm că serviciile oferite de RO e-Factura sunt accesibile prin SPV (Spațiul Privat Virtual), respectiv prin API (interfața pentru depuneri/interogări automate).

În contextul obligativității sistemului informatic Ro e-Factura B2B (Business to Business) de la data de 1 ianuarie 2024, preocuparea companiilor de a se conforma este speculată de persoane rău intenționate cu scopul de a frauda sau obține informații cu caracter confidențial, astfel că vă recomandăm atenție sporită!

Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituția.

De asemenea, contribuabilii pot obține informații fiscale cu caracter general la Call Center ANAF 031.40.39.160”, au mai precizat reprezentanții ANAF.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax