Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare Cod Galben de caniculă în ALBA, până în 15 august. Cod Portocaliu în sudul țării. Disconfort termic accentuat

ce este heat dome

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis noi atenționări de caniculă, valabile până în 15 august, inclusiv. În Alba și alte județe din țară este Cod Galben de vreme caldă, iar în sudul țării este avertizare Cod Portocaliu. Nopțile vor fi tropicale.

Cod Galben: marți, 13 august – caniculă și disconfort termic

Marți (13 august), în Crișana, sud-vestul Transilvaniei, nord-estul Munteniei și în sud-vestul Dobrogei va fi caniculă și disconfort termic ridicat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi de 35-38 de grade.

Local minimele nu vor coborî sub 20 de grade și vor caracteriza o noapte tropicală.

Cod Portocaliu – marți, 13 august – temperaturi deosebit de ridicate, caniculă, disconfort termic accentuat

În Banat, Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei, canicula se va intensifica, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, astfel că maximele, în marea lor majoritate vor fi de 39-40 de grade.

Minimele vor fi de 21-22 de grade, izolat de până la 24 de grade în sudul Banatului și vor caracteriza o noapte tropicală.

Cod Galben – miercuri, 14 august – caniculă și disconfort termic

Miercuri (14 august), în nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Olteniei și în vestul, centrul și sudul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic ridicat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi în general de 35-37 de grade.

Local minimele nu vor coborî sub 20 de grade și vor caracteriza o noapte tropicală.

Cod Portocaliu – miercuri, 14 august – temperaturi deosebit de ridicate, caniculă, disconfort termic accentuat

În Banat, sudul Crișanei, sudul și sud-vestul Olteniei, precum și în sud-vestul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 38-40 de grade.

Minimele vor fi de 21-22 de grade, izolat de până la 24-25 de grade în Dealurile de Vest. Vor caracteriza o noapte tropicală.

Cod Galben – 15 august -fenomene vizate: caniculă și disconfort termic

Joi (15 august), în Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Munteniei, nordul Olteniei va fi caniculă și disconfort termic ridicat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi de 35-37 de grade. Local minimele nu vor coborî sub 20 de grade și vor caracteriza o noapte tropicală.

Canicula va persista și în zilele următoare în vest, sud și pe arii restrânse în centru și est, unde și disconfortul termic va fi ridicat.

Cod Portocaliu – 15 august – temperaturi deosebit de ridicate, caniculă, disconfort termic accentuat

În Banat, sudul și sud-vestul Olteniei, precum și în sud-vestul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi de 38-39 de grade, iar minimele de 21-22 de grade, izolat de până la 25 de grade în Dealurile de Vest și vor caracteriza o noapte tropicală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate