Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Atenţionare COD GALBEN de FURTUNI în ALBA şi alte judeţe din ţară până VINERI dimineaţa

Publicat

nori furtuna ploaie

Judeţul Alba şi alte zone din ţară se află sub atenţionare Cod Galben de furtuni de miercuri, 13 iunie, până vineri dimineaţa.

UPDATE: Codul Galben s-a prelungit până la ora 10:30, se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse de ploaie, intensficări ale vântului și grindină.

Judetul Alba se află miercuri sub atenționare Cod Galben până la 10:00. Este vizată zona de munte. Se vor semnala: frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, averse care vor cumula 20-25 l/mp, grindină de dimensiuni mici.

COD GALBEN

Potrivit ANM, din 13 iunie ora 14.00 până în 15 iunie ora 8.00, în Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei și în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 60-80 l/mp, îndeosebi în sud-vest și în zona montană.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Şi marţi şi miercuri vor fi condiţii de instabilitate atmosferică accentuată în Maramureș, nordul Moldovei, local în Transilvania, Crișana și Banat, precum și în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și condiții de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15-20 l/mp și izolat 30-40 l/mp.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax