Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare COD GALBEN de furtuni în sudul județului Alba, până sâmbătă dimineața. Vijelii, averse torențiale, grindină

Publicat

Meteorologii au actualizat atenționarea de vreme rea pentru această perioadă, valabilă în județul Alba și în alte zone din țară.

Până sâmbătă dimineața, la ora 4.00, este Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, la început în nord, nord-est și local la munte, apoi și în estul și sud-estul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și pe suprafețe mici 40-60 l/mp.

Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala și în centrul și sudul țării, dar pe spații mai restrânse.

Vineri (31 iulie), în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei și Dobrogei va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 35-38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Disconfortul termic se va menține ridicat și în Banat și sudul Moldovei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax