Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare Cod Galben de inundații în Alba, după ploile torențiale. Ce râuri sunt vizate

Publicat

Hidrologii au emis o avertizare de tipul Cod Galben pentru mai multe râuri din bazine hidrografice, unele dintre ele situate în județul Alba. 

Codul Galben vine în urma ploilor abundente din ultimele ore. Potrivit hidrologilor vor fi posibile scurgeri de pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele menționate mai jos.

În județul Alba sunt vizate de avertizarea de tip Cod Portocaliu râurile: Arieș, avertizarea fiind valabilă până în data de 19 septembrie și Mureșul cu afluenții aferenți sectorului aval coafluență cu râul Târnava, pentru aceștia avertizarea fiind valabilă până duminică, 18 septembrie la ora 18.00.

CITEȘTE ȘI: Cod Portocaliu de vreme rea, pentru o parte a județului Alba: Ploi abundente. Zonele vizate de fenomenele meteo

Reamintim că meteorologii au emis o avertizare de tipul Cod Portocaliu de vreme rea, valabil pentru o parte a județului Alba. Codul este în vigoare de sâmbătă, 17 septembrie până duminică, 18 septembrie.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 17 septembrie ora 12:00 – 18 septembrie, ora 12:00 vor exista dese ploi abundente.

De asemenea, în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, precum și în sudul Banatului se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60-70 litri pe metru pătrat.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax