Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare Cod Galben de ploi în Alba și în alte județe din țară. Vânt puternic la munte. Zonele vizate

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis noi atenționări de ploi și vânt valabile pentru județul Alba și alte zone din țară. Condițiile meteo sun valabile până luni, 7 octombrie.

În Alba, vor fi ploi inclusiv sâmbătă și vânt puternic la altitudini mari.

Informare meteo: de vineri, 4 octombrie, ora 10.00 până luni, 7 octombrie, ora 21.00 – ploi moderate cantitativ

De vineri, 4 octombrie, dimineața și până sâmbătă, 5 octombrie, dimineața, temporar va ploua în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, nordul Moldovei și nord-vestul Munteniei.

Sâmbătă (5 octombrie) vor fi ploi în majoritatea regiunilor, iar duminică și luni (6 și 7 octombrie), mai ales în jumătatea de est a teritoriului.

Vezi și Vremea până în 4 noiembrie. Temperaturi maxime și perioadele cu ploi, la mijlocul toamnei 2024. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Vor fi averse, însoțite pe spații mici de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 20-30 l/mp și pe arii restrânse peste 40-50 l/mp.

În regiunile sudice și estice vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 40-50 km/h.

Atenționare Cod Galben: vineri, 4 octombrie, orele 10.00-21.00 – intensificări ale vântului

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crișanei și în Carpații Meridionali, cu viteze în general de 55-65 km/h. Pe creste, rafalele vor depăși 70-80 km/h.

Atenționare Cod Galben: de vineri, 4 octombrie ora 23.00 până sâmbătă, 5 octombrie, ora 15.00 – ploi însemnate cantitativ

În sudul Banatului, vestul și nordul Olteniei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vor fi ploi însemnate cantitativ. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-30 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp.

Atenționare Cod Galben: de sâmbătă, 5 octombrie, ora 15.00 până duminică, 6 octombrie, ora 12.00 – averse însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică

În Moldova, cea mai mare parte a Munteniei și în sud-estul Transilvaniei, vor fi averse însemnate cantitativ.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20-30 l/mp și izolat de peste 40-50 l/mp. Ploile vor avea și caracter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate