Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertizare COD PORTOCALIU de FURTUNĂ în localități din Alba. Averse torențiale, vânt și grindină. A fost emis un mesaj Ro-Alert

Publicat

Județul Alba se află sub avertizare Cod Portocaliu de furtună, vineri după-amiaza. Autorităție au emis un mesaj Ro-Alert pentru cetățenii din zonele vizate.

Potrivit ISU Alba, ca urmare a codului portocaliu meteorologic, la nivelul județului Alba s-au dispus următoarele măsuri:

  • în perioada de valabilitate a Codului Portocaliu, la nivelul ISU Alba este activată Grupa Operativă;
  • s-a transmis mesaj prin sistemul RO-ALERT pentru avertizarea populației din zonele vizate de avertizarea meteo;
  • au fost avertizați reprezentanții UAT-urilor din zona vizată pentru luarea măsurilor de prevenire și pregătire a intervenției operative la nevoie;
  • la nivelul subunităților subordonate ISU Alba a fost prealertat personalul pentru a fi în măsură să intervină în cazul manifestării unor fenomene meteorologice periculoase.
  • de asemenea, prin dispeceratul ISU Alba va fi monitorizată situația hidro-meteo înregistrată la nivelul județului, urmând ca, în funcție de evoluția situației, să fie dispuse măsuri operative atât la nivelul comitetului județean cât și la nivelul comitetelor locale pentru situații de urgență.

Până la ora 17.15 sunt vizate localitățile Alba Iulia, Cugir, Zlatna, Ighiu, Vințu de Jos, Galda de Jos, Meteș, Șibot, Săliștea, Almașu Mare, Cricău, Mogoș, Blandiana, Întregalde, Râmeț, Ponor, Ceru-Băcăinți.

Vezi și VIDEO: Inundații la Valea Vințului, în comuna Vințu de Jos, după furtună. Apa a intrat pe străzi și în curțile localnicilor

Se vor semnala : averse torențiale care vor acumula peste 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax