Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Atenţionare de inundaţii Cod Galben pe râul Arieş, în judeţul Alba

Publicat

Bazinul râului Arieş, în judeţul Alba se află sub Cod Galben de inundaţii, în intervalul 11 iunie, de la ora 14.00 – 12 iunie, ora 10.00. Hidrologii avertizează că se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenţi, pâraie, râuri necadastrate (viituri rapide), cu efect de inundaţii locale şi se pot atinge cotele de apărare pe unele râuri mici din zonele de deal şi de munte, îndeosebi în vestul, nordul şi centrul ţării, din cauza precipitaţiilor sub formă de aversă prognozate, ce vor avea caracter torenţial, care izolat pot depăşi 50-60 l/mp.
Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice şi poluări accidentale”, precizează reprezentanţii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Avertizarea Cod Galben presupune risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei, cu depăşirea cotei de atenţie, fără pagube semnificative, dar necesită o vigilenţă sporită, în cazurile de activităţi sezoniere şi/sau expuse la inundatii.

La nivel naţional, în aceeaşi perioadă, sunt valabile atenţionări Cod roşu în bazinul râului Bega, în judeţul Timiş, sectorul Făget – Balint şi Cod portocaliu pentru acelaşi râu, sectorul Balint – Chizătău. Codul galben mai vizează râurile Vişeu, Iza şi Lăpuş, în Maramureş, râul Tur în Satu Mare şi afluenţii râului Someş, în Sălaj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax