Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ATENȚIONARE: FAN Courier avertizează cu privire la o nouă tentativă de fraudă în numele companiei. Cum procedează infractorii

Publicat

FAN Courier avertizează clienţii asupra unei noi tentative de fraudare a datelor personale, prin intermediul mesajelor de tip SMS.

Compania recomandă tuturor celor care primesc astfel de mesaje şi au în derulare o comandă prin curier să nu dea curs solicitării primite, să nu acceseze linkul de la finalul mesajului primit şi să sesizeze organele de poliţie.

Oamenii sunt abordați pe baza unor anunțuri, iar infractorii încearcă să obțină de la ei datele bancare.

Li se spune că pentru a le livra banii pentru produsul vândut, trebuie să își introducă datele bancare pe un link. Evident, imediat ce au făcut acest lucru, sunt lăsați fără bani.

În imagine se poate observa conversația unui vânzător avizat, care a fost abordat de infractori, și modul în care acesta a răspuns: ”Găsești fraierul în altă parte”.

Imaginile au fost postate pe Facebook.

Reprezentanții Fan Courier, avertizează cetățenii să nu dea curs unor asemenea încercări.

”Atunci când avem o comandă în derulare, clienţii noştri primesc un mesaj tip SMS pe telefonul mobil care indică statusul comenzii, data şi intervalul orar când urmează să efectuăm livrarea.

Recent, am primit informaţii despre o nouă metodă de fraudare a datelor personale, prin intermediul SMS, care implică tranzacţiile derulate prin platforma OLX.

Concret, fraudatorii transmit prin intermediul telefonului mobil un mesaj similar mesajelor noastre de informare şi cer clienţilor să acceseze un link pentru a primi banii.

Atragem atenţia tuturor că orice încercare de solicitare a datelor bancare prin intermediul unui link este o încercare de fraudă.

La vânzarea unui produs, clientul primeşte banii doar prin firma de curierat, plata făcându-se doar ramburs la primirea expediţiei.

FAN Courier nu are niciun sistem prin care cumpărătorii pot plăti online, singura modalitate de plată cu cardul este prin POS în sediile FAN Courier”, a declarat Daniela Catrinoiu, Chief Information Officer FAN Courier, citată de ziarul Adevărul.

Potrivit echipei de Cyber Security a FAN Courier, compania colaborează deja cu instituţiile competente pentru a limita riscurile acestor atacuri cibernetice şi va pune la dispoziţia organelor de anchetă toate informaţiile necesare pentru a elimina riscul fraudei prin intermediul mesajelor de tip SMS.

FAN Courier recomandă clienţilor care primesc un astfel de mesaj să contacteze cumpărătorul şi/sau platforma OLX, pentru o verificare suplimentară a statusului comenzii.

”Este imperios necesar să acordaţi o atenţie sporită oricărei solicitări prin care vi se cere să introduceţi datele personale sau datele cardului bancar, pe un site.

Asiguraţi-vă că navigaţi pe pagiona reală a companiei şi nu pe un site fals. Nu uitaţi că atunci când urmează să primiţi bani în cont de la cineva, vi se cer doar codul bancar şi suma pe care doriţi să o primiţi de la persoana care va efectua transferul”, atrag de asemenea atenţia specialiştii din cadrul echipei de Cybersecurity din cadrul FAN Courier.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax