Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare Gmail și Outlook. Deschiderea unor e-mailuri se va dovedi costisitoare. Cum riști să-ți fie furate datele

Publicat

Experţii în securitate avertizează că atacurile cibernetice sunt în creştere. Utilizatorii serviciilor Gmail sau Outlook, dar și ai altor servicii de e-mail sunt atenționați privind descoperirea unor escrocherii periculoase.

Echipa de la Avast spune că a existat o creştere semnificativă a ameninţărilor online în prima parte a anului, majoritatea vizând victimele prin intermediul conturilor de e-mail.

Una dintre cele mai înspăimântătoare ameninţări noi este un mesaj care pretinde că provine de la firme de încredere precum Microsoft sau Adobe, relatează Mirror.

Aceste mesaje par reale, dar, imediat ce ataşamentul inclus este deschis, declanşează descărcarea instantanee a unui program malware pe dispozitiv.

Atenționare privind deschiderea e-mailurilor

Avast spune că a observat bug-uri periculoase, precum Qbot şi Raccoon, care folosesc această tehnică de distribuţie pentru a fura informaţii şi a observat, de asemenea, un troian bancar numit IcedID, care foloseşte ataşamentele OneNote pentru a fura bani.

„Sfatul meu este să fiţi foarte atenţi la orice e-mail care vă cere să descărcaţi fişiere sau să faceţi clic pe un link, chiar şi la cele care par a fi de la companii de încredere”, a declarat Jakub Kroustek de la Avast.

Avast a constatat, de asemenea, o creştere cu 40% a numărului de atacuri de phishing şi smishing faţă de anul precedent.

Cum sunt păcăliți utilizatorii

Aceste înşelăciuni se folosesc adesea de caracterul urgent al mesajului pentru a încerca să păcălească oamenii să deschidă link-uri şi să introducă detalii personale, cum ar fi numele de utilizator şi chiar parolele.

Atunci când aceste date ajung pe mâini greşite, infractorii cibernetici dispun de arsenalul necesar pentru a fura cu uşurinţă identitatea cuiva, ceea ce poate duce la o serie de evenimente de coşmar.

„Dacă credeţi că datele dvs. nu au nicio valoare, de ce şi-ar petrece escrocii atât de mult timp încercând să vă fure datele? Adevărul este că oricine poate fi afectat şi este important să rămâi vigilent şi să foloseşti o protecţie adecvată”, a adăugat Kroustek, directorul Avast Malware Research.

Un ultim aspect la care trebuie să fiţi atenţi sunt escrocheriile cu rambursări şi facturi. Acestea au înregistrat o creştere de 26% în Marea Britanie, potrivit Avast. Escrocii folosesc această metodă pentru a trimite facturi false pentru bunuri sau servicii care nu au fost niciodată comandate sau primite.

sursă: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax