Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Atenționare MAE pentru românii care merg în Grecia prin Serbia și Macedonia. Sunt anunțate blocaje în punctele vamale

Publicat

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Macedonia de Nord că sindicatul din Administraţia Vămilor din acest stat a anunţat că va continua acţiunile de protest, deja declanşate, până la finalul lunii iunie.

Astfel, potrivit unui comunicat al MAE, transmis luni AGERPRES, este preconizat că lucrătorii vamali vor înceta lucrul şi vor bloca toate punctele de control ale frontierei Macedoniei de Nord pentru o jumătate de oră.

Dacă revendicările lor nu vor fi îndeplinite, lucrătorii vamali intenţionează să continue protestele, fiind de aşteptat să se producă şi alte perturbări ale activităţii la frontiera macedoneană în perioada următoare.

Numerele de telefon la care cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Skopje: +389 2 3228058, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii call center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Macedonia de Nord: +389 70 239 980.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români consultarea paginilor web skopje.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. AGERPRES

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax