Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare meteo ANM: Două zile cu furtuni, vânt puternic, grindină. Cod Galben de ploi abundente în șase județe din țară

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că marți și miercuri vor fi condiții de furtună, mai ales în regiunile intracarpatice.

De asemenea, a emis Cod Galben de ploi pentru șase județe din sud-estul țării.

Îndeosebi în regiunile intracarpatice, în a doua parte a zilelor de marți și miercuri, vor fi intervale cu averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții de grindină, potrivit ANM.

În Oltenia și sud-vestul Munteniei vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă. Mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25-30 l/mp și izolat vor depăși 35-40 l/mp.

Atenționarea Cod Galben de ploi abundente, pentru județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Olt, Dolj și Teleorman, este valabilă de marți, 16 mai, ora 18.00 până miercui, 17 mai, ora 18.00.

În județul Alba, sunt condiții de ploi și furtuni, prognozate pentru zilele de marți, 16 mai și miercuri, 17 mai. Vezi aici Vremea în Alba până în 21 mai

Prognoza ANM pe 4 săptămâni, actualizată

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni, până în 12 iunie.

Vremea va fi mai caldă decât de obicei, în centrul nordul și nord-vestul țării, până la începutul lunii iunie. Apoi, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru acest sezon.

Va ploua în continuare mai mult în vest și sud-vest, până duminică, 21 mai, poi în sud, est și la munte.

Precipitațiile vor fi excedentare până la mijlocul lunii iunie.

Vremea/ prognoza meteo săptămâna 15-21 mai

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile nordice și centrale. În rest, vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în extremitatea de vest și de sud-vest a țării. În rest, va fi în general deficitar, mai ales în regiunile nordice și centrale.

Vremea/ prognoza meteo săptămâna 22-28 mai

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în nord-vestul țării. În rest, vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sudice, estice, sud-estice și la munte, dar și local deficitare în extremitatea de nord-vest.

În rest, vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vremea/ prognoza meteo săptămâna 29 mai – 4 iunie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile nordice și centrale. În rest, vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-vestice și la munte.

În rest, se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă.

Vremea/ prognoza meteo săptămâna 5-12 iunie

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, sudice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax