Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ATENŢIONARE METEO de vreme geroasă până VINERI. ISU Alba face apel către cetăţeni pentru identificarea persoanelor fără adăpost

Publicat

frig Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi o informare meteorologică prin care atenţionează asupra condiţiilor de vreme deosebit de rece până vineri, 2 ianuarie, ora 10.00, inclusiv în judeţul Alba. Întrunit în şedinţă extraordinară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit măsuri speciale pentru această perioadă. Astfel, ISU Alba face apel către cetăţeni să anunţe autorităţile locale sau să sune la 112 dacă identifică persoane făr adăpost ce pot fi puse în pericol de temperaturile scăzute.

În intervalul 30 decembrie 2014, ora 20.00 – 2 ianuarie 2015, ora 10.00, în judeţul Alba vremea va fi deosebit de rece, geroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor. Temperaturile minime vor cobori frecvent sub – 15 grade, iar izolat chiar sub – 25 grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor încadra în general între -10 şi 0 grade, se arată în informarea ANM.

Ca urmare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba a fost convocat în ședință extraordinară, în cadrul căreia au fost stabilite măsuri și sarcini pentru autoritățile publice județene și locale si pentru serviciile publice deconcentrate și descentralizate de la nivelul județului, cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență specifice sezonului de iarnă.

Discuțiile s-au axat în special pe măsurile și acțiunile necesare asigurării unui răspuns eficient pentru protejarea vieții pe timpul temperaturilor scăzute, transmite ISU Alba.

Pentru depistarea la timp şi luarea măsurilor imediate, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba roagă cetățenii care au cunoștință despre persoane fără adăpost, persoane izolate, vârstnice sau bolnave sau persoane care locuiesc în spaţii fără încălzire, care pot fi puse în pericol de temperaturile foarte scăzute, să anunţe imediat autorităţile locale şi, prin numărul unic de urgenţă 112, ISU Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Miri

    marți, 30.12.2014 at 23:40

    Acum 30 minute am intrat in casa si este foarte frig. Persoanele fara adapost trebuiesc ajutate macar in perioada asta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax