Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare meteo de VREME REA: Cod galben în Alba și alte județe din țară. Ploi abundente și vânt puternic

Publicat

avertizare meteo

Atenționare meteo de VREME REA: Cod galben de ploi abundente. La munte, rafale de vânt de 100 de kilometri pe oră. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod galben de vreme rea valabilă în Alba și alte județe din țară.

Meteorologii anunță că vor fi ploi însemnate cantitativ. La munte, vântul va bate cu putere, vor fi rafale de 90 – 100 de kilometri pe oră.

Potrivit ANM, avertizarea meteo este valabilă în intervalul 23 aprilie, începând cu ora 10:00 –  24 aprilie, ora 08:00.

Sunt vizate județele: Alba, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Covasna, Buzău, Pravoha, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți și Caraș-Severin.

Aria ploilor se va extinde dinspre regiunile sudice și va cuprinde treptat toată țara. Vor fi mai ales averse, izolat însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi în general de 15…20 l/mp.

La altitudini mari la munte vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu viteze în general între 45 și 55 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70…80 km/h.

Pe parcursul zilei de miercuri, 24 aprilie, vântul va mai avea intensificări temporare în vest și nord-vest și pe arii restrânse în rest, cu viteze în general între 45 și 55 km/h.

Atenționare meteo cod calben de vânt puternic în zona montană

De asemenea, în intervalule: 23 aprilie, ora 10.00 – 24 aprilie, ora 08.00 este în vigoare o antenționare meteo cod galben de vânt puternic, în zona montană.

În Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură și în zona de deal a Olteniei va ploua.

La altitudini mari vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apă vor fi de 25…35 l/mp și izolat de peste 45…50 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări pe creste, cu rafale de 90…100 km/h.

Citește și Masă de aer încărcată cu praf saharian deasupra României. Unde și când vor putea fi observate depuneri de praf

Se vor înregistra precipitații însemnate cantitativ, între 25…35 de litri/mp și izolat peste 45…50 litri/mp.

De asemenea, vor fi intensificări de vânt pe creste, cu rafale de 90…100 de kilometri pe oră.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax