Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Atenţionare pentru utilizatorii serviciului de mesagerie WhatsApp. Ce ar trebui să facă dacă primesc un anumit mesaj

Publicat

whatsapp video callUtilizatorii serviciului de mesagerie WhatsApp au fost atenţionaţi, miercuri, asupra unei campanii de phishing din partea atacatorilor cibernetici. Avertizarea vine de la Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

„Utilizatorii serviciului de mesagerie WhatsApp sunt vizați de o campanie de phishing. Atacatorii încearcă să obțină credențialele lor printr-o metodă de ‘validare’ a datelor. Mai precis, victima primește un mesaj prin care i se cere ‘verificarea’ datelor contului, pentru a putea beneficia în continuare de gratuitatea serviciului. Echipa CERT-RO recomandă ignorarea unor asemenea mesaje și în special evitarea accesării link-urilor pe care le conține!”, atrag atenția specialiștii CERT-RO, potrivit Agerpres.ro.

Serviciul de mesagerie instant WhatsApp, deținut de Facebook, aniversează în 2017, opt ani de la lansare. În acest sens, compania deținătoare a anunțat, în februarie, lansarea unei noi funcții, denumită Status, prin care cei peste un miliard de utilizatori ai săi pot împărtăși cele mai frumoase momente cu prietenii lor sub formă foto, video sau prin GIF-uri.

De asemenea, tot în acest an, WhatsApp a introdus sistemul de verificare în doi pași la momentul autentificării fiecărui utilizator. Această opțiune adaugă încă o măsură de securitate pentru conturile utilizatorilor, iar pentru activarea sa este nevoie de instalarea celei mai recente versiuni a programului și activarea acesteia din Setări, la secțiunea Cont unde găsește verificarea în doi pași.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax