Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Atenţionarea meteo COD GALBEN de ninsori, prelungită până sâmbătă. Zonele vizate

Publicat

zapada viscol munte ninsoare avertizare meteo de vreme rea

Meteorologii au prelungit, vineri, atenţionarea Cod Galben de precipitaţii şi vreme nefavorabilă, până sâmbătă după-amiază. Vor fi ninsori abundente în special în zona de munte, iar la altitudini mai joase vor fi ploi şi lapoviţă, cu condiţii de formare a poleiului.

 

Atenţionarea Cod Galben de ninsori este valabilă de vineri, 25 ianuarie, ora 14.00 până sâmbătă, 26 ianuarie, ora 14.00.

În zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se vor acumula cantități de 15-25 l/mp și izolat peste 35 l/mp.

În zona înaltă, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 65-70 km/h, viscolind și troienind zăpada.

Va fi polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia și în jumătatea de sud a Moldovei şi vor fi ploi însemnate cantitativ în nordul Olteniei și al Munteniei, cu intensificări ale vântului.

În regiunile sudice și sud-estice temporar vor fi precipitații, predominant ploi, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de 55-60 km/h și izolat 70 km/h.

Vor fi depuneri de polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia și în jumătatea de sud a Moldovei.

În nordul Olteniei și al Munteniei, cantitățile de apă vor fi în general de 20-30 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă.

De vineri, 25 ianuarie, ora 12.00 până duminică, 27 ianuarie, ora 6.00, vor fi precipitații moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului, polei.

Aria precipitațiilor, în general moderate cantitativ, se va extinde începând din sud-vestul țării. În regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile, în nordul Moldovei, Banat și Crișana, precum și la munte vor fi mai ales ninsori, iar în restul teritoriului se vor semnala precipitații mixte. Temporar vor fi depuneri de polei. Vântul va prezenta intensificări în jumătatea de sud a teritoriului, dar și pe crestele montane, unde ninsoarea va fi temporar viscolită.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax