Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Atenționări de la jandarmi pentru turiștii care fac drumeții în zonele montane din Alba. Ce trebuie să respecte

Publicat

Jandarmii din Alba atenționează turiștii care au planificate deplasări în zona de munte să respecte anumite reguli, pentru a preveni evenimentele nedorite, în special în acest sezon, în care au apărut și primele ninsori.

Jandarmii cunosc în permanență starea traseelor turistice, starea indicatoarelor și marcajelor turistice, precum și starea vremii, elemente necesare pe care trebuie să le cunoască fiecare persoană care dorește să plece într-o drumeție la munte.

Turiștii trebuie să țină cont de următoarele recomandări:

Înainte de a pleca în drumeție să echipeze autoturismul corespunzător (lanțuri antiderapante, lopată de zăpadă)

Să se informeze înainte de a pleca la drum cu privire la starea vremii, starea drumurilor, dar și existența marcajelor turistice

Să plece la drum doar cu echipament adecvat- lanternă, sac de dormit, trusă de prim ajutor

Să nu se abată de la drum și să respecte indicatoarele și marcajele turistice

Să cunoască bine pregătirea fizică a grupului și să adapteze traseul în funcție de aceasta

Să  se retragă la cea mai apropiată cabană, în cazul înrăutățirii vremii

Să ia legătura cu jandamii montani/ serviciul unic de urgență 112, în cazul producerii unui accident, comunicându-le acestora datele de identificare ale persoanei în cauză și starea acesteia, unde se află (dacă este posibil), în ce condiții s-a produs accidentul.

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean  Avram Iancu Alba, există 3 posturi montane de jandarmi, respectiv Arieșeni, Roșia Montană și Șugag. Acționând în medii greu accesibile, care presupun o anumită pregătire fizică, dar și un echipament adecvat, jandarmii beneficiază de o instruire riguroasa și o echipare specială, transmite IJJ Alba.

Cu o activitate mai vizibilă pe timp de iarnă, jandarmii acționează de cele mai multe ori în condiții meteorologice nefavorabile în vederea căutării și descoperirii persoanelor aflate în dificultate pe traseele montane. În numeroase cazuri, împreună cu salvamontiști, jandarmii au descoperit persoane rătăcite, după multe ore de căutări.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax