Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Atenţionări de la Poliţia Alba pentru şoferi: Respectaţi regulile de circulaţie pentru a nu fi implicaţi în accidente grave

Publicat

politie

masina politie În ultimele 24 de ore, în judeţul Alba s-au petrecut trei accidente rutiere produse din cauza consumului de alcool. În acest context, Inspectoratul de Poliţie Judeţean atenţionează participanţii la traficul rutier să respecte regulile de circulaţie, pentru a nu fi implicaţi în alte evenimente rutiere ce pot avea consecinţe grave.

Citeşte şi ACCIDENT pe DN1, în zona Sântimbru. Doi tineri răniți după ce o mașină a intrat într-un podeț de beton. Șoferul era băut

Vezi şi ACCIDENT la Alba Iulia: Bărbat de 69 de ani, acroşat de o maşină, pe strada Tudor Vladimirescu. Pietonul era sub influenţa alcoolului

Citeşte şi Căruţă RĂSTURNATĂ în şanţ, pe marginea drumului, la Ocna Mureş. Bărbatul care o conducea era sub influenţa alcoolului

IPJ Alba recomandă:

Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi evitaţi efectuarea depăşirilor care, în condiţii meteorologice nefavorabile, se dovedesc extrem de periculoase.

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!

Oboseala la volan este extrem de periculoasă! Odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psiho – motorii necesară conducerii în siguranţă.

Luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi luneta maşinii care trebuie să funcţioneze foarte bine.

Pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax