Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Atenționări de la Poliția Alba pentru șoferii aflați în trafic de Revelion. Ce trebuie să respecte

Publicat

masina politia iarna

Polițiștii din Alba recomandă șoferilor să manifeste prudență la volan, în această perioadă. Luni după-amiaza nu erau probleme generate de condițiile meteo pe drumurile din județ, însă pe DJ 704, între Oașa și Luncile Prigoanei, drumul era acoperit cu zăpadă și era necesară echiparea corespunzătoare a autovehiculelor, cu cauciucuri de iarnă și, eventual, lanțuri. 

Pentru o călătorie în siguranţă, în contextul precipitațiilor căzute în ultimele zile, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba vine în întâmpinarea conducătorilor auto cu câteva recomandări utilei siguranței lor:  

Înainte de a pleca la drum, interesați-vă cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgeți și echipați-vă autovehiculul corespunzător!

În condiții dificile de trafic, circulați cu viteză redusă, păstrați distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în timp util şi nu vă angajați în depășiri riscante!

Pe timp de ploaie sau ninsoare, utilizați luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, şi pe cele de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen!

Evitați acţionarea bruscă a mecanismelor de direcţie și de frânare ale autovehiculului, pentru evitarea derapajelor necontrolate!

Nu uitați că sunteți obligați să vă echipați autovehiculele cu anvelope de iarnă, atunci când circulați pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei!

Asigurați-vă că instalațiile de dezaburire ale autovehiculului funcționează! Pe timpul deplasării, atât parbrizul cât și geamurile laterale ale autovehiculului trebuie menținute curate, pentru o mai bună vizibilitate!

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale!

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul şi nu blocaţi intersecţiile!

Citește și MESAJE DE ANUL NOU 2020: SUTE de URĂRI de ANUL NOU, SMS cu FELICITĂRI. MESAJE frumoase de REVELION 2020

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax