Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Atenționări meteo de furtuni și caniculă în Alba și în alte județe din țară, până joi, 22 august. Zonele vizate

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis noi atenționări de caniculă, dar și de furtuni. Județul Alba se află sub atenționare Cod Galben de instabilitate atmosferică și temperaturi ridicate. 

Cod Galben: de miercuri, 21 august, ora 14.00 până joi, 22 august, ora 2.00 – instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (viteze la rafală de 50-70 km/h), local vijelii, descărcări electrice și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor fi de 15-25 l/mp și izolat de peste 40-50 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în zonele montane din restul teritoriului. Începând cu a doua parte a nopții de miercuri spre joi (21/22 august) vântul se va intensifica temporar în regiunile estice și sud-vestice.

Cod Galben: miercuri, 21 august – caniculă, disconfort termic ridicat

În Banat, sudul Crișanei, sudul și estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, sudul și estul Olteniei și Dobrogea continentală va fi disconfort termic ridicat și caniculă.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 35 de grade.

Cod Portocaliu – miercuri, 21 august – val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat

Valul de căldură va persista pentru a noua zi consecutiv. În jumătatea de nord a Crișanei, Maramureș, nord-vestul și centrul Transilvaniei, nord-estul Moldovei și în sudul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi de 35-37 de grade.

Cod Galben: joi, 22 august – caniculă, disconfort termic ridicat

În cea mai mare parte a Munteniei, estul Olteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea continentală va fi disconfort termic ridicat și caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 35-36 de grade, iar noaptea va fi tropicală cu minime cuprinse între 18 și 21 de grade.

Cod Portocaliu: joi, 22 august – val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat

Valul de căldură va persista pentru a zecea zi consecutiv în județele Giurgiu, Călărași, Ilfov și municipiul București. Ca fi caniculă și disconfort termic accentuat. Idicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În general temperaturile maxime vor fi de 37-38 de grade.

Vineri, valul de căldură se va menține în regiunile sudice și sud-estice, iar la sfârșitul săptămânii se va extinde din nou în aproape toată țara.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate