Connect with us
Publicitate

SPORT

Atletism: Alina Boholţan, selecţionată în lotul României de Alergare Montană

Publicat

Recent,  în masivul Muntele Mic, lângă Caransebeş, s-a desfăşurat un important grand-prix de alergare montană. Această competiţie constituie criteriu de selecţie pentru loturile României, care vor reprezenta ţara noastră la Campionatul Balcanic din 12 iunie, de la Dimitrovgrad, Serbia şi Campionatul European din Turcia, la Bursa, în 10 iulie. La concurs a fost prezentă şi Alina Boholţan (foto), sportiva CS Unirea şi CS „Universitatea 1 Decembrie 1918” Alba Iulia, pregătită de antrenorul Gabriel Avram.

Desfăşurată pe o vreme potrivnică (-2 grade Celsius) şi pe un traseu doar în urcare, cursa de 8 kilometri a senioarelor a adus o clasare pe treapta a treia a podiumului pentru sportiva albaiuliancă, poziţie ce asigură prezenţa în lotul României, la Campionatul Balcanic de luna viitoare. În lotul naţional de senioare, alături de sportiva noastră au mai fost selecţionate Cristiana Frumuz (CSM Buzău) şi Alina Petrescu (CS Rapid Bucureşti).

La începutul acestui an, sportiva din Alba Iulia a fost selecţionată, alături de alte şase atlete, în echipa Adidas Boulder Wave, care este pregătită de antrenorul Mircea Bogdan. Aceasta are ca obiectiv pregătirea atletelor pentru performanţă la cel mai înalt nivel, în probele de fond. De altfel, rezultatele pregătirii în echipă din ultimele luni şi-au pus amprenta în recentele performanţe realizate de către Alina Boholţan, în cursa de semimaraton de la Cluj Napoca reuşind o îmbunătăţire a recordului personal cu peste 3 minute.

Peste două săptămâni, Alina Boholţan şi Andra Ologu (CS Unirea) vor participa, alături de celelalte componente ale echipei Adidas Boulder Wave, la un grand-prix de pistă, ce se va desfăşura la Bucureşti şi în care sportivele vor alerga pe distanţa de 10.000 metri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax