Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Au adoptat filosofia Kaizen: Angajaţii Hidroelectrica Sebeş au învăţat cum să asigure curăţenia în stil japonez

Publicat

1.456.000 lei din fonduri europene. De această sumă au avut nevoie angajaţii „Hidroelectrica” pentru a învăţa filosofia de curăţenie japoneză Kaizen. Instituţia ce deţine o sucursală şi în municipiul Sebeş s-a alăturat recent altor firme din judeţul Alba, care au învăţat, respectând principiile celor 5S cum să-şi îmbunătăţească continuu activitatea la locul de muncă.

„Hidroelectrica” a accesat fonduri europene prin POSDRU pentru implementarea acestui proiect, iar interesul în deprinderea acestei filosofii a fost unul crescut. 700 de angajaţi de la nivelul sucursalelor s-au înscris pentru a participa la program, dar procesul de selecţie a fost unul dur, contând în cursuri de teorie şi testări scrise.  Toţi aceşti bani au ajutat „Hidroelectrica” să implementeze proiectul Kaizen la nivelul instituţiei iar ceea ce este mai interesant ete faptul că, toate activităţile intreprinse se defăşoară în timpul programului de lucru.

Angajaţiii au format echipe şi au identificat şantiere 5S (zone pe care le considerau cu probleme), unde au intervenit pentru a pentru a remedia deficienţele. Aceste zone erau marcate cu stickere de culoare roşii care erau îndepărtate abia când problemele au dispărut.

Bugetul total al proiectului a fost de 1.465.000 lei, din care contribuţia „Hidroelectrica” este de 600.000 lei, respectiv 40,95% şi asistenţa financiară nerambursabilă este de 865.000 lei, respectiv 59,05%.

Rezultatele principale ale proiectului au fost:

– sensibilizarea a 120 de salariați cu privire la principiile îmbunătățirii continue a proceselor (decembrie 2010 – ianuarie 2011)

– formarea a 45 de specialiști îmbunătățire procese, certificaţi de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (februarie – iunie 2011)

– formarea a 15 manageri îmbunătățire procese, certificați de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (septembrie – noiembrie 2011)

– elaborarea strategiei și a procedurilor de lucru pentru implementarea filosofiei îmbunătățiriii continue a proceselor în „Hidroelectrica” (decembrie 2011)

– diseminarea internă a rezultatelor proiectului – program de conștientizare a 1005 salariați (ianuarie – martie 2012), reprezentând peste 17% din personalul societății. Până la finele anului 2014 vor fi instruiți 90% din angajații „Hidroelectrica”, folosind personalul propriu format in cadrul proiectului.

Prima firmă din Alba care a adoptat filosofia Kaizen este compania „Supremia”, dar astfel de sisteme de management sunt implementate cu succes şi la „Star Transmission” Cugir şi „Bosch Rextroth”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax