Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Au apărut primele contestaţii: PNL cere înlocuirea locţiitorului preşedintelui BEC Avram Iancu pe motiv că este membru PDL

Publicat

Aşa cum era de aşteptat, după finalizarea depunerilor candidaturilor pentru alegerile din vară, apar şi contestaţiile, iar primii care atrag atenţia asupra unor încălcări ale legislaţiei sunt reprezentanţii PNL Alba. Aceştia au formulat deja o contestaţie care va fi depusă joi la BEJ Alba, prin care cer înlocuirea din Biroul Electoral al Circumscripţiei Avram Iancu a Monicăi Lazăr, desemnată locţiilor al preşedintelui. Potrivit liberalilor, aceasta ar fi participat în 2 mai la la o şedinţă de partid a PDL.

Conducerea PNL Alba arată că, la aceeaşi şedinţă a democrat-liberalilor, a participat şi primarul în funcţie şi candidatul PDL la funcţia de primar a comunei respective şi că prezenţa Monicăi Lazăr încalcă prevederile art.24, alin7, din Legea 67/2004.

Vă prezentăm contestaţia depusă de liberali:

„Prin prezenta vă solicităm luarea măsurilor legale care se impun, respectiv îndepărtarea din Biroul Electoral al Circumscripţiei Avram Iancu, jud. Alba, a doamnei Monica Lazăr, desmnată locţiitor al Preşedintelui  Biroului Electoral al Circumscriptiei Avram Iancu şi stabilirea unei alte persoane, în conformitate cu prevederile legale.

MOTIVE
Această persoană a fost desemnată, conform Procesului Verbal încheiat la data de 13.04.2012 de Tribunalul Alba, în urma tragerii la sorţi, ca locţiitor al Preşedintelui Biroului Electoral al Circumscripţiei Avram Iancu, jud. Alba.
În cursul zilei de 2 mai a.c., între orele 14:00-16:00 la sediul Primăriei Avram Iancu a avut loc o sedinţă  de partid a PDL Avram Iancu ,la care au participat primarul în functie şi candidatul PDL la funcţia de primar, consillieri locali PDL şi membri de partid.
Sedinţa PDL a fost întreruptă de consilierul local Aurel Ciama, candidatul USL la Primăria Avram Iancu, care avea treabă la primărie. Dânsul confirmă că la şedinţa PDL, aflată în plină desfăşurare, participa şi doamna Monica Lazăr, locţiitor al preşedintelui Biroului de Circumscripţie Avram Iancu şi contabil al Primăriei Avram Iancu.
Ca urmare a celor prezentate mai sus, menţionăm că persoana respectiva vine în contradicţie clară cu prevederile art. 24, alin. 7, din legea 67/2004 republicată, întrucat a participat la o sedinţă de partid. Deşi a fost desemnată locţiitor al preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie Avram Iancu, semnând pe proprie răspundere că nu este membru al unui partid politic, doamna Monica Lazăr a participat la întrunirea PDL.
Vă solicităm ca urmare a acestor fapte deosebit de grave, care pot afecta credibilitatea dar şi legalitatea alegerilor locale în comuna Avram Iancu, jud. Alba, să dispuneţi:
Înlăturarea acestei persoane de pe funcţia de loctiitor al Biroului Electoral al Circumscriptiei Avram Iancu, jud. Alba , dobândita în urma tragerii la sorţi consemnată în Procesul Verbal încheiat la data de 13.04.2012 a Tribunalului Alba.
În virtutea dorintei de a avea alegeri libere democratice şi cu persoane obiective pe funcţii de preşedinti şi loctiitori a Birourilor Electorale Locale vă solicitam respectuos sa dispuneţi admiterea prezentei contestaţii cum a fost formulată în sensul înlăturării acestei persoane şi înlocuirea cu o alta  care să respecte şi să îndeplinească condiţiile prevăzute de lege. Totodată vă mai aducem la cunostinţă că am formulat o contestaţie şi la Autoritatea Electorală Permanentă pentru a ne sprijini în demersul nostru şi a nu aviza favorabil această persoană.
În drept, invocăm prevederile de act24, alin. 7 din Legea 67/2004 republicată”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax