Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Au crescut împrumuturile destinate consumului personal. Care este situaţia creditelor auto şi industriale

Publicat

bani la banca În primul semestru al anului 2016, companiile de credit de consum membre ale Asociaţiei Societăţilor Financiare (ALB) au acordat împrumuturi noi, de 1,55 miliarde lei. Suma este cu 35% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit ALB, împrumuturile destinate consumului personal au cea mai mare pondere în totalul finanţărilor noi acordate de companiile de credit de consum membre ale asociaţiei, respectiv 89,4%.

Creditele auto acordate de instituţiile financiare nebancare deţin o cotă de doar 2,2%, în timp ce creditele industriale reprezintă 8,4% din totalul finanţărilor noi.

Împrumuturile noi destinate consumului personal au crescut cu 32% în primul semestru în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Situaţii pe subcategorii: credite de nevoi personale – cu o pondere de 51% la sfârşitul lunii iunie, carduri de credit (41%) şi credite POS acordate direct la retaileri (8%).

Creditele de nevoi personale au înregistrat cel mai ridicat ritm de creştere, respectiv 53 % comparativ cu primul semestru al anului trecut, pe fondul dinamicii pozitive a consumului populatiei si a cresterii economice.

În ultimele trimestre se observă o creştere semnificativă în rândul creditelor acordate persoanelor cu venituri mai mari si nivel superior de educaţie, potrivit sursei citate.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax