Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Au crescut înmatriculările şi vânzările Dacia. Statistici UE pentru alţi producători de auto din piaţă

Publicat


Vânzările de autoturisme Dacia au crescut luna trecută cu 4,5% în Europa (UE plus EFTA), iar cota de piață a constructorului de automobile s-a menținut la 2,8%, conform statisticilor Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat, în mai, la 32.764 unități, în creștere față de perioada similară din 2014 (31.362 vehicule).

Vezi și ANAF vinde zeci de mașini, cu prețuri începând de la 600 de lei. Lista autoturismelor scoase la vânzare

Grupul Renault a fost singurul dintre primii cinci producători auto europeni care a raportat creșterea vânzărilor în mai, de 5,4%, față de un avans de 15% în aprilie, cel mai semnificativ din Europa.

Volkswagen, cel mai mare producător auto european, a înregistrat luna trecută un declin al livrărilor de 2%, în timp ce vânzările Ford au scăzut cu 0,6% iar ale PSA Peugeot Citroen cu 5,2%. Grupul Opel și Toyota au raportat un recul de 5% și, respectiv, 5,3%, în mai.

Livrările Daimler și Fiat Chrysler Automobiles NV au crescut luna trecută cu 11,5% și, respectiv, 9%. Vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat, în perioada ianuarie — mai 2015, o creștere de 7,1% în Europa, în timp ce cota de piață s-a menținut la 2,8%.

Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat, în primele cinci luni ale anului, la 168.459 de unități, în creștere față de perioada ianuarie — mai 2014 (157.360 vehicule).

Vânzările grupurilor auto germane Volkswagen și Daimler au crescut cu 5,4% și, respectiv, 13,8%, livrările grupurilor franceze Renault și PSA Peugeot Citroen cu 10,4% și, respectiv, 1,7%, iar ale Ford cu 4,8%.

Statisticile vizează piețele auto din 29 de state europene, din care 26 provin din Uniunea Europeană, fără Malta, iar trei state sunt participante la Acordul European de Comerț Liber (EFTA), respectiv Islanda, Norvegia și Elveția.

sursa: agerpres


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Ludovic Orban a invitat Google să ia în considerare stabilirea unei prezențe a companiei în România

Publicat

Premierul Ludovic Orban a adresat vicepreşedintelui Google Kent Walker invitaţia de a lua în considerare stabilirea unei prezenţe a companiei în România a anunțat Guvernul. Cu ocazia participării la Conferinţa de Securitate de la Munchen, premierul Ludovic Orban a avut o serie de întrevederi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, printre care Kent Walker, vice-preşedinte […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Tupeu la Alba Iulia. Cu mașina de lux, pe pista de biciclete de la Mamut

Publicat

Un șofer a intrat duminică cu mașina sa de lux pe pista de biciclete de la Parcul Dendrologic, deasupra restaurantului Panoramic. În zona respectivă, traficul este restricționat iar aleile sunt doar pentru bicicliști și pietoni.  Un cititor Alba24 a fost deranjat de tupeul șoferului care a decis că regula nu i se aplică și lui […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Au început noile sondaje ”din ușă în ușă”, la Alba Iulia. Gabriel Pleșa este măsurat în calitate de candidat al USR la primărie

Publicat

plesa usr

Nici nu s-a uscat bine cerneala de pe adeziunea la USR Alba a lui Gabriel Pleșa, nici nu au ieșit liberalii din corzi, după lovitura dată de fostul lor coleg, că au și început sondajele door to door care măsoară deja noile aranjări de forțe în lupta pentru Primăria Alba Iulia.  Primii operatori de sondaje […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA: Temperaturi de primăvară, dar și câteva ploi și ninsori. Prognoza pe zile și localități, 17-23 februarie

Publicat

alba iulia

Vremea se încălzește în următoarele zile, în județul Alba, iar temperaturile vor urca până la valori specifice primăverii. Vor fi și câteva averse – ploi la șes și ninsori la munte, la mijlocul săptămânii viitoare. Temperaturile maxime vor fi de 11-13 grade Celsius, în primele trei zile ale săptămânii, apoi se mai răcește. Vă prezentăm […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate