Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Au crescut taxele pentru permise auto și certificate de înmatriculare. Care sunt noile tarife

Publicat

permis

Au crescut taxele ce trebuie achitate pentru obținerea sau preschimbarea permisului de conducere sau a certificatului de înmatriculare vehicule.

Noile tarife au fost anunțate de Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) și au intrat în vigoare de miercuri, 17 iunie.

Potrivit (RAAPPS), urmare a avizului Ministerului de Finanțe au fost aprobate nivelurile de preț pentru:

–  permis de conducere: 89 lei (anterior era 68 lei)

– certificat de înmatriculare: 49 lei (anterior, 37 lei).

Pentru stabilirea noilor tarife s-a avut în vedere data ultimei majorări de preț, respectiv martie 2009, ajustate în limita indicelui prețului de consum (PIC) de 135,10% înregistrat în perioada martie 2009 – februarie 2020, respectiv cu indicele prețului de consum de 131,59% rezultat prin luarea în calcul a coeficientului de corecție de 0,9 ce reflectă avantajul consumatorului.

Potrivit sursei citate, cei care au achitat taxele menționate anterior datei de 17 iunie beneficiază de un termen de grație de 30 de zile calendaristice pentru ridicarea documentelor la tariful deja achitat.

”După expirarea celor 30 de zile, cetățenii care se vor prezenta pentru ridicarea documentelor solicitate, în baza unor chitanțe de plată emise anterior datei de 17 iunie, vor achita diferența de preț”, mai precizează RAAPPS.

sursă: apps.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax