Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Au început controalele igienico-sanitare în spitalele din Alba. DSP nu a constatat, deocamdată, deficiențe majore la unităţile din judeţ

Publicat

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Alba susţin că nu au descoperit, deocamdată, deficienţe majore în ceea ce priveşte condiţiile de igienă din spitalele din judeţ. Acţiunea amplă de control la acest capitol a fost dispusă de fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, care preciza chiar că unităţile medicale de stat cu probleme de respectare a standardelor igienico-sanitare ar putea fi închise.

Până miercuri au fost verificate spitalele și sanatoriile din Aiud și Blaj, cel din Sebeș este în curs de verificare, urmând să fie controlate și celelalte unități spitalicești din județ. Purtătorul de cuvânt al DSP Alba, Cristina Galoș, a declarat că „până la momentul de față nu au fost constatate deficiențe majore și se urmărește în continuare instituirea unui standard de curăţenie”.

Fostul Ministru al Sănătăţii le-a spus reprezentanţilor DSP-urilor că acolo unde deficienţele nu pot fi remediate sau măsurile propuse nu pot fi aplicate să dispună închiderea unităţilor sau a secţiilor sau modificarea structurii unităţii sanitare, astfel încât pacienţii să nu mai fie trataţi în condiţii inadecvate, care pot pune în pericol starea de sănătate a acestora.

„Mă aştept să trataţi aceste acţiuni de control cu maximă responsabilitate, profesionalism şi perseverenţă astfel încât, la sfârşitul perioadei de control, managerii să aplice în mod corect şi constant prevederile normelor sanitare şi să înţeleagă că realizarea şi întreţinerea unei stări optime de curăţenie în unitatea sanitară pe care o conduc reprezintă o condiţie esenţială, care demonstrează respectul atât faţă de profesioniştii din sistem, cât şi faţă de pacienţi”, a declarat Nicolăescu în cadrul videoconferinței.

Controlul se va desfăşura în mai multe etape: până în 22 martie, echipele de inspectori sanitari vor controla calitatea condiţiilor de acordare a servicilor de asistenţă medicală a spitalelor publice, cu excepţia celor judeţene de urgenţă şi a institutelor, în saptămâna 24 – 31 martie se vor desfăşura controale încrucişate la spitalele judeţene de urgenţă şi institute, iar în perioada 1 aprilie – 31 mai vor fi repetate controalele, potrivit MS.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax