Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Au început înscrierile la Academia de Poliție: Vezi ce condiții trebuie să îndeplinești ca să te faci polițist

Publicat


Poliţia Română a anunţat luni că au început înscrierile în instituţiile de învăţământ proprii şi subordonate Ministerului Afacerilor Interne, precum şi în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciului Român de Informaţii care pregătesc specialişti pentru MAI.

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a scos la concurs peste 200 de locuri la admiterea din acest an, iar şcolile de subofiţeri de la Câmpina şi Cluj au disponibile aproape 500 de locuri.

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a scos la concurs 48 de locuri pentru specializarea „Drept” şi 175 de locuri pentru specializarea „Ordine şi Siguranţă Publică”, arma poliţie. La cele 223 de locuri se adaugă 15 locuri pentru minorităţi, în special pentru romi şi maghiari.

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina are pentru admiterea din acest an 313 locuri, iar Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca are 160 de locuri. Cele două şcoli organizează concurs de admitere, separat, şi pentru câte 15 locuri locuri destinate minorităţilor, dintre care aproape jumătate sunt pentru romi.

Locuri pentru Ministerul Afacerilor Interne au fost alocate şi în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale. Astfel, la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu au fost scoase la concurs 25 de locuri, la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov – 10 de locuri, la Academia Tehnică Militară – 70 de locuri, la Institutul Medico-Militar – 25 de locuri, iar Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” a alocat 10 locuri.

Pentru învăţământul postliceal, Ministerul Apărării a alocat pentru Ministerul Afacerilor Interne 62 de locuri la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”- Piteşti, 27 de locuri, exclusiv pentru bărbaţi, la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” – Boboc şi opt locuri la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”.

Potrivit Poliţiei Române, pentru a putea participa la admiterea în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi ale Ministerului Apărării, candidaţii trebuie să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România, să cunoască limba română scris şi vorbit, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să fie declaraţi „apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihic, să aibă minimum 18 ani împliniţi în cursul anului în care participă la concurs, să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat, să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea, şi să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii şapte ani.

Totodată, candidaţii trebuie să aibă până în 27 de ani împliniţi în anul participării la concursul de admitere, să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală minimum opt, să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ şi să aibă înălţimea de minimum 1,70 metri bărbaţii şi 1,65 metri femeile.

Principalele documente din dosarul de recrutare sunt: cererea de înscriere; declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare; copii de pe actul de identitate şi carnetul de muncă, iar dacă este cazul, şi livretul militar; diploma de bacalaureat (original sau copie legalizată) sau adeverinţă pentru absolvenţii de liceu din anul 2012 şi foaia matricolă (original sau copie legalizată); adeverinţa eliberată de către liceu, în care se menţionează media generală de la bacalaureat, mediile obţinute în anii de studiu, termenul de valabilitate şi faptul că nu a fost eliberată diploma.

Candidaţii trebuie să mai depună la dosar copii legalizate de pe certificatul de naştere, copii de pe certificatele soţiei/soţului şi ale fiecărui copil, dacă este cazul, certificatul de căsătorie, precum şi hotărârile judecătoreşti privind starea civilă, autobiografia şi tabelul nominal cu rudele candidatului, fişa de cazier judiciar, certificatul de examinare psihologică sau nota compartimentului de resurse umane, în cazul în care rezultatele examenului psihologic s-au comunicat pe bază de tabel nominal, fişa medicală tip de încadrare în Ministerul Afacerilor Interne, caracterizarea de la ultimul loc de muncă, respectiv din instituţia de învăţământ în cazul celor din primul an de la absolvire şi trei fotografii 3×4 centrimetri.

Candidaţii cu domiciliul în Bucureşti se pot înscrie până în 14 iunie, la sediul Poliţiei Capitalei, în zilele de luni, miercuri şi vineri, între orele 10.00-12.00 şi 13.00-16.00. Pentru şcolile de agenţi de poliţie, înscrierea se face până în 2 august.

Sursa: Mediafax


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT pe DN 1, între Alba Iulia și Sebeș. O persoană rănită după un impact între o mașină și un microbuz

Publicat

Un accident rutier s-a produs vineri dimineața, pe DN 1, între Alba Iulia și Sebeș. O persoană a rămas încarcerată după ce o mașină și un microbuz s-au lovit. UPDATE: Traficul se desfășoară alternativ. Știrea inițială Potrivit IPJ Alba, accidentul s-a produs în zona „Izvorul lui Homoșteanu”. În evenimentul rutier au fost implicate două autovehicule. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Elevă de la Liceul de Arte din Alba Iulia, în CARANTINĂ la Boli Infecțioase. Va fi internată și mama fetei. Precizările DSP

Publicat

O elevă de la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia a fost adusă, joi seara, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, în spațiul amenajat pentru carantină de la Compartimentul Dermatologie. Fata a fost în excursia în Italia, săptămâna trecută și se afla în izolare la domiciliu. Eleva este din Teleac și […]

Citește mai departe
Publicitate

CÎMPENI

Investiție în infrastructura educațională rurală, în Munții Apuseni. Şcoala generală din Bistra va fi modernizată și extinsă

Publicat

Şcoala generală cu clasele I-IV din comuna Bistra va fi reabilitată, modernizată și extinsă, pentru a asigura copiilor condițiile optime pentru învățământ. Investiția se ridică la suma de aproape 490.000 de lei. Primăria Bistra a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de reabilitare, modernizare și extindere la Școala […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Pompieri francezi și polonezi, la ISU Alba, în cadrul proiectului european Erasmus Plus – Tehnologii pentru Pompieri

Publicat

Pompieri francezi și polonezi se află în această perioadă în județul Alba, unde vor participa la o serie de activități de pregătire, în cadrul unui proiect european. În perioada 26 februarie – 3 martie pompierii francezi și polonezi se află în județul Alba și vor participa la o serie de activități de pregătire în cadrul […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate