Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Au început înscrierile la Bacalaureat 2011. Vezi perioada de desfăşurare a probelor de examen

Publicat

Luni a fost prima zi de înscrieri la bacalaureat. Până la încheierea cursurilor şi întrarea în vacanţă, în data de 27 mai, elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a au la dispoziţie cinci zile să se înregistreze la “examenul vieţii”.

Conform calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei şi transmis de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, examenul de bacalaureat va începe în 6-8 iunie, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmată, în 8-10 iunie, de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 13-17 iunie de evaluarea competenţelor digitale şi, în intervalul 20-23 iunie, de evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Citeşte şi BACALAUREAT 2014: MODELE de SUBIECTE şi calendarul examenelor. Detalii despre probe

Probele scrise încep în 27 iunie cu Limba şi literatura română, în 28 iunie va avea loc testarea la Limba şi literatura maternă, în 29 iunie va fi susţinută proba obligatorie a profilului şi în 1 iulie proba la alegere a profilului şi specializării.
În 3 iulie vor fi afişate rezultatele, în 4 iulie vor putea fi depuse eventualele contestaţii, care vor fi rezolvate în 5 – 7 iulie, urmând ca în 8 iulie să fie afişate rezultatele finale.

Cei care nu vor lua notă de trecere în prima sesiune, vor mai avea ocazia să repete examenul în toamnă. În data de 11-15 iulie se va face înscrierea la a doua sesiune de examen, programată în perioada 22 august – 4 septembrie.

La nivelul judeţului Alba au fost stabilite cele 13 centre de examen şi trei Centre zonale de evaluare.

Două centre de examen vor funcţiona sub efective (250) elevi  pentru a nu-i deplasa pe distanţe mari. Este vorba despre Abrud şi Baia de Arieş.

În total sunt 4.916 de potenţiali elevi care vor susţine examenul de bacalaureat, din promoţia curentă şi anterioară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax