Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Au început înscrierile la concursul de admitere în Jandarmerie. Vezi criteriile de recrutare și data limită de depunere a dosarelor

Publicat

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba recrutează candidaţi pentru concursurile de admitere in instituţiile de învăţământ care realizează formarea iniţială a personalului pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne – sesiunea 2013. Vedeți mai jos câte locuri sunt disponibile, care sunt criteriile de recrutare și până când se pot depune dosarele de înscriere.

În vederea scoaterii la concurs, sunt aprobate 1. 172 de locuri Jandarmeriei în instituţiile de învăţământ ale MAI, după cum urmează:

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti – 55 de locuri la zi , din care 48 de locuri pentru învăţământul cu frecvenţă, un loc pentru romi, un loc pentru alte minorităţi şi cinci locuri pentru învăţământul cu frecvenţă redusă;

Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani – 60 de locuri, din care un loc pentru romi;

Şcoala Militari de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni – 50 de locuri

Locuri la instituţiile de învăţământ ale MApN:

Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov – Managementul traficului aerian (aviaţie nenaviganţi) – 10 locuri (alocate IGAv).

Academia Tehnică Militari Bucureşti – 70 de locuri, din care trei
locuri alocate Jandarmeriei Române şi 67 de locuri altor structuri ale MAI, conform
specialităţilor, astfel:

• un loc – transmisiuni (alocat Jandarmeriei Române);

• două locuri – calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională (alocate Jandarmeriei Române).

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu – 25 de locuri, din care două locuri alocate Jandarmeriei Române şi 23 de locuri altor structuri ale MAI, astfel:

• două locuri – management economico-financiar – finanţe-contabilitate (alocate Jandarmeriei Române);

Institutul Medico-Militar – 25 de tocuri (alocate Direcţiei Medicale);

Şcoala Militari de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab” Piteşti – 62 de locuri, din care două locuri alocate Jandarmeriei Române şi 60 de
locuri altor structuri ale MAI, astfel:

• două locuri – tehnică de comunicaţii (alocate Jandarmeriei Române);

Şcoala Militari de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” – Boboc – 27 de locuri băieţi (alocate Inspectoratului General de Aviaţie);

Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” – 62 de locuri (alocate Inspectoratului General al Poliţiei Române).

Dosarele de recrutare ale candidaţilor se constituie în conformitate cu prevederile legale, care vor fi precizate la sediul instituţiei, situat în municipiul Alba Iulia, pe strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 18. Suplimentar, candidaţii care se înscriu pentru locurile alocate distinct minorităţilor naţionale, cu excepţia minorităţii maghiare, depun la dosarul de recrutare şi o adeverinţă din partea unei organizaţii etnice, constituite potrivit legii, care să ateste etnia de apartenenţă a candidatului, respectiv calitatea de etnic. Candidaţii pe locurile destinate minorităţii maghiare la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” trebuie să dovedească faptul că au susţinut examenul de bacalaureat la limba maternă, limba maghiară.

Candidaţii pot opta pentru una sau mai multe instituţii de învăţământ superior sau şcoli postliceale, în măsura în care graficele/calendarele concursurilor de admitere realizate de către instituţiile organizatoare permit participarea la probele de concurs. Cei care au mai multe opţiuni procedează la reluarea întregii proceduri stabilite pentru recrutare şi selecţie, respectiv cu faptul că se constituie dosare de recrutare distincte pentru fiecare instituţie de învăţământ pentru care au optat, iar fişa medicală se depune în dosarele de recrutare suplimentare în copie, certificată pentru conformitate cu originalul de către personal cu atribuţii de recrutare.

Examinarea medicală a candidaţilor se realizează la unităţile medicale teritoriale şi constă în evaluarea detaliată a stării de sănătate, conform baremelor medicale în vigoare.

Evaluarea psihologică a candidaţilor se realizează la unităţile teritoriale, de către specialişti din cadrul Centrului de Psihosociologie al MAI potrivit planificării întocmite.

Depunerea dosarelor

Coordonate privind depunerea dosarelor de recrutare pentru candidaţii care îndeplinesc condiţiile şi criteriile specifice stabilite potrivit prevederilor legale, în vederea înaintării acestora I.G.J.R..
a) Pentru Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti:

– depunerea dosarelor de recrutare pentru candidaţii care îndeplinesc condiţiile şi criteriile specifice stabilite potrivit prevederilor legale, până la data de 24.06.2013,orele 10.00, pe suport hârtie, în volumul stabilit prin metodologia Academiei de Poliţie;

b) Pentru şcolile militare de subofiţeri ale Jandarmeriei Române:

– depunerea dosarelor de recrutare ale candidaţilor, pentru cele două şcoli militare de subofiţeri, până la data de 22.082013 orele 10.00;

c) Pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale MApN

– depunerea dosarelor de recrutare pentru toate instituţiile de învăţământ din subordinea MApN, până la data de 24.06.2013 orele 10.00.

Înscrierea candidaţilor la instituţiile de învăţământ ale MAI care au fost declaraţi apt psihologic şi medical în etapa I de selecţie se realizează la sediile instituţiilor de învăţământ ale MAI, potrivit calendarului concursului de admitere stabilit de fiecare instituţie de învăţământ. Candidaţii MAI pentru admiterea la instituţii de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciului Român de Informaţii care au fost declaraţi apt psihologic şi medical în etapa I de selecţie se înscriu la sediul acestora prezentând documentele solicitate de organizatori şi participă la probele de concurs potrivit prevederilor regulamentelor/metodologiilor de admitere proprii fiecărei instituţii.

Organizarea şi desfăşurarea etapei a II-a de selecţie, realizată la instituţiile de învăţământ, respectiv a contravizitei medicale, a probei de verificare a aptitudinilor fizice şi a probei de verificare a cunoştinţelor, se desfăşoară potrivit prevederilor regulamentelor/metodologiilor de admitere proprii fiecărei instituţii de învăţământ, coordonatele specifice (tematica şi bibliografia de concurs, graficul/calendarul desfăşurării concursului, precum şi alte elemente de interes pentru candidaţi;) fiind postate pe adresele site-urilor oficiale ale acestora.

Condiţii şi criterii specifice de recrutare

Pentru a participa la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne persoanele care intenţionează să candideze trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

  1. să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
  2. să cunoască limba romană scris şi vorbit;
  3. să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
  4. să fie declarate „apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihic;
  5. să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi în cursul anului în care participă la concurs;
  6. să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat;
  7. să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
  8. să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea ;
  9. să nu fi fost destituite dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani;
  10. nu au fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
  11. să aibă vârsta de până la 27 de ani împliniţi în anul participării la concurs;
  12. să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 8,00;
  13. să nu fi fost exmatriculaţi, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învăţământ;
  14. să aibă înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile.

Cererile de participare/înscriere la concursurile de admitere se primesc la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba situat în Alba Iulia str. Alexandru Ioan Cuza, nr. 18, de către Biroul Resurse Umane al unităţii, în zilele lucrătoare, de luni până vineri, între orele 8.00 – 16.00, telefon 0258/812318.

În vederea înscrierii, candidaţii vor prezenta actul de identitate.

Detalii suplimentare pot fi obţinute şi prin accesarea site-ului www.jandarmeriaalba.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax