Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Au început înscrierile pentru un loc în căminele studențești ale Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Peste 850 de locuri disponibile

Publicat

uabȘi în acest an Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pune la dispoziție peste 800 de locuri în cămine, pentru studeții care vor urma cursurile universității. Înscrierile se fac online începând cu data de 27 iulie și până în 23 septembrie. Studenţii vor fi repartizaţi în funcţie de distanţa faţă de localitatea de domiciliu, care trebuie să fie de minim 20 de km dar și media de admitere sau media din anului anterior.
„Bobocii” dar și cei care sunt deja studenți la Universitatea „ 1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se vor putea înscrie pentru a ocupa un loc în cămin. Înscrierile se fac online iar ierarhizarea studenţilor se face în limita locurilor disponibile, în funcţie de două criterii aplicate în următoarea ordine de prioritate: media anului precedent (sau media de admitere pentru studenţii anului I) şi opţiunile studenţilor (căminul 1, 2, 3, 4), în ordinea în care au fost menţionate în formularul de înscriere la cazare. Înscrierile au început în 27 iulie și vor continua până în 23 septembrie. În data de 24 septembrie se vor verifica mediile studenților, iar în 25 septembrie se va afișa lista celor care primesc aprobare. Cazările se vor face în perioada 28- 30 septembrie între orele 08.00-18.00. VEZI AICI forumularul de înscriere.

În acest moment sunt disponibile peste 860 de locuri iar numărul acestora este posibil să crească.  Din total, 10% vor fi puse la dispoziţie următoarelor categorii de studenţi: cei orfani de ambii părinţi, cei proveniţi din centre de plasament sau plasament familial; studenţii străini bursieri ai statului român; studenţii ai căror părinţi beneficiază de prevederile Legii 42 din 1990 republicată care dovedesc cu certificatul eliberat de comisia pentru aplicarea acestei legi, că unul dintre părinţi a dobândit calitatea de „luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989″ sau de „Erou martir” cu una dintre menţiunile: rănit, reţinut, rănit şi reţinut,remarcat prin fapte deosebite; studenţii români de la cursurile de zi finanţaţi de la buget pe baza rezultatelor obţinute în activitatea de cercetare, sportivă, culturală sau  organizaţională, olimpiade etc; copiii cadrelor didactice (părinte, întreţinător legal), admişi pe locurile finanţate de la bugetul de stat; aceştia au prioritate şi beneficiază de gratuitate în căminele studenţeşti. REGULAMENT!

Dosarele cu actele doveditoare acestor categorii de studenţi se vor depune la Serviciul Social, în perioada 17 septembrie – 18 septembrie 2015, unde vor fi analizate de comisia Socială a Senatului şi vor fi validate de către Biroul Senat al Universităţii. În adeverinţe se va menţiona funcţia didactică a părintelui şi calitatea pe care o are în instituţia de învăţământ respectivă (titular, auxiliar, suplinitor).

Locurile rămase în urma satisfacerii priorităţilor menţionate vor fi distribuite studenţilor de la cursuri de zi, în ordinea descrescătoare a mediei din anul precedent.  Studenţii din anul I vor fi cazaţi pe baza mediei de la concursul de admitere. Locurile de cazare sunt repartizate pe specializări şi ani de studiu, proporţional cu numărul studenţilor subvenţionaţi din anul şi specializarea respectivă.

NU se vor caza în cămin studenţii care şi-au înstrăinat locul de cazare, au găzduit persoane străine în camerele repartizate, au fost sancţionaţi în anul de studiu anterior, au înregistrat restanţe la plata regiei de cămin, au avut un comportament deficitar în relaţiile cu alţi studenţi sau cu personalul administrativ sau au încălcat regulamentul de funcţionare a căminelor studenţeşti în anii anteriori

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax