Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Au început lucrările de descărcare arheologică pe tronsonul de autostradă Orăştie – Sibiu, între Vinţu de Jos şi Miercurea Sibiului

Publicat

Deputatul PDL Clement Negruţ a declarat că lucrările pentru descărcările arheologice pe tronsonul de autostradă Orăştie – Sibiu, în zona care traversează judeţul Alba au fost demarate de aproape o săptămână. Consolidarea şi trasarea autostrăzii se va face începând cu luna aceasta.

Conducerea Muzeului Alba Iulia, responsabilă cu descărcările arheologice pe lotul 2 de autostradă, Vinţu de Jos – Miercurea Sibiului, a stat de vorbă cu deputatul Negruţ şi l-a asigurat că pe tronsonul care străbate judeţul nostru nu sunt descoperiri arheologice destinate conservării sau monitorizării atente şi care ar putea să întârzie desfăşurarea lucrărilor.

„Ieri am fost şi eu pe traseul autostrăzii cu firma constructoare. A fost făcută predarea de amplasament. Luni va fi solicitat certificatul de urbanism la Primăria Sebeş pentru organizarea de şantier care va fi în zona Lancrămului, în faţa fabricii de bere.
Din toate punctele de vedere, lucrarea este pregătită să înceapă. Undeva între 10 şi 15 octombrie va fi şi o deschidere oficială, la care vor fi prezenţi primul ministru, ministrul Transporturilor şi oficialităţile judeţului”, a declarat Clement Negruţ într-o conferinţă de presă.

Culturile agricole trebuie strânse înainte de începerea lucrărilor de decopertare
Deputatul face un apel către cetăţenii care au culturi agricole pe traseul autostrăzii, să le culeagă în maxim o săptămână, pentru a se putea începe lucrările de decopertare şi trasare a autostrăzii. Firma constructoare a precizat că sunt probleme în acest sens pe raza localităţilor Câlnic, Şpring şi Sebeş.

„Vrem să nu avem probleme, să se culeagă culturile cu excavatorul. Probabil încă o săptămână vor fi alte lucrări decât cele de decopertare şi trasare a autostrăzii”, a mai arătat politicianul.

Traseul de autostradă Vinţu de Jos – Miercurea Sibiului  se întinde pe 24 km, iar lucrările vor începe de la Vinţu, zona Sebeşel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. toma

    vineri, 16.09.2011 at 17:59

    Chiar daca nu face parte din lotul 2 de autostrada aflat in responsabilitatea Muzeului Alba Iulia o rugaminte/sugestie pt. dl. deputat Negrut si cei ce au in responsabilitate zona TARTARIA cu vestigiile istorice aferente.

  2. cristina lupu

    marți, 15.11.2011 at 13:36

    Astazi 15.11.2011 este o zi istorica pt sebeseni.Am fost prezenta la deschiderea oficiala a lucrarilor in zona lotului 2 din autostrada Orastie-Sibiu si ne mandrim cu faptul ca au fost prezenti la aceasta deschidere premierul Emil Boc insusi alaturi de ministrul transporturilor Anca Boagiu.
    Sa fie intr-un ceas bun!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax