Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Au început lucrările la autostrada Orăştie-Sibiu, concomitent cu alte tronsoane din Coridorul IV. Termenul de finalizare este 2013

Publicat

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat joi începerea lucrărilor pe patru tronsoane de pe autostrăzile Nădlac – Arad, Timişoara-Lugoj şi Orăştie-Sibiu de pe Coridorul IV Pan-european, acestea urmând să fie finalizate în 2013.

Judeţul Alba este direct interesat de lotul 4 al autostrăzii Orăştie-Sibiu. Constructorul care demarează lucrările este o asociere între Astaldi SpA – Euroconstruct Trading 98 SRL – Astalrom SA. Vor fi executaţi 16,1 km de drum cu profil de autostradă, patru pasaje peste autostradă, două pasaje peste calea ferată, două poduri, două noduri rutiere, două viaducte metalice peste văi şi drumuri forestiere şi primul tunel pe autostradă din România. Valoarea acestor lucrări se ridică la 146,6 milioane euro.

În paralel vor fi începute lucrările pe lotul 1 de pe autostrada Nădlac – Arad de către asocierea Romstrade – Monteadriano Engenharia e Construcao – Donep Construct, contractul având o valoare de 115,8 milioane euro. Proiectul cuprinde construcţia a 22,18 km de drum cu profil de autostradă, a cinci poduri, şase pasaje, 16 podeţe şi a unui nod rutier.
Constructorul Alpine Bau GmbH va executa tronsonul 2 al autostrăzi Nădlac – Arad, respetiv 16,98 km de drum cu profil de autostradă, contract de proiectare şi execuţie în valoare de 124,45 milioane euro. Proiectul cuprinde construcţia a trei poduri, şapte pasaje şi a două noduri rutiere.

Pe autostrada Timişoara-Lugoj se va lucra la lotul 1 de către asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Carena SpA Impresa di Costruzioni. Proiectul cuprinde construcţia a 9,50 km de drum cu profil de autostradă, a patru poduri, şase pasaje peste autostradă şi a unui nod rutier. Valoarea contractului este de  63,6 milioane euro.

Conform sursei citate, execuţia tronsoanelor menţionate va dura un an şi jumătate, la care se adaugă patru ani perioadă de garanţie. Finanţarea este asigurată din fonduri nerambursabile europene prin Fondul de Coeziune (85%) şi de la Bugetul de Stat (15%).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. vasi

    vineri, 21.10.2011 at 11:38

    ba sunteti nebuni ??? o sa avem autostrada la noi in zona ? nu imi vine sa cred ,vreti sa ziceti ca urmatoarea data cand o sa vin acasa o sa merg pe autostrada ……faceti o iesire catre CUGIR :)))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax